Woonboten in Amsterdam

Dit is zeker niet de eerste woonboot die we voorbij zien komen, maar misschien wel de stijlvolste. Eerder zagen we al deze geweldige woonboot voorbijkomen, die gekozen werd als woonboot van het jaar. Als je graag een woonboot wil kopen zou je ook de Friese Franje in overweging moeten nemen. Hij ligt in het centrum van Amsterdam en is een waar paleis. Het pareltje dat we nu onder handen gaan nemen staat op Funda en blinkt uit door ontzettend stijlvol te zijn.

Amsterdam

Deze woonboot staat te koop op Funda

De woonboot, die in Amsterdam-Noord ligt, staat sinds kort met een specifieke prijs op Funda. Van buiten lijkt het in eerste instantie op een ‘gewoon’ schip met een 12 meter lange vuurtoren op het dek. Van buiten is het schip rood terwijl die van de binnenkant wit is. Dit is een hele vette combinatie. Als je naar binnen gaat zie je pas dat je er prima in kan wonen en dat het eigenlijk ook heel erg luxe is. Het interieur is licht en industrieel. In tegenstelling tot de meeste andere woonboten zie je van binnen heel duidelijk dat het ooit een schip was. Dit maakt het een iconische woonboot. Ook heb je door een vloeroppervlak van zo’n 365 m2 de beschikking over ontzettend veel ruimte.

Woonboot Funda

Het schip is pas geleden gerestaureerd en helemaal bewoonbaar gemaakt. Doordat er grote ramen inzitten valt er veel licht naar binnen. In de woonboot zit een woonkamer, eetkamer, keuken en stuurhut. Vanuit de laatstgenoemde kamer kan je genieten van een prachtig uitzicht. Perfect om in de zomer veel tijd in te vertoeven. Verder kan je nog 5 slaapkamers in het schip vinden. Ook zijn er 3 badkamers aanwezig, waarvan er 2 beschikken over een ligbad en een royale douche.

Amsterdam

Je moet er diep voor in de buidel tasten

Je bent vanaf deze woonboot snel in het centrum van Amsterdam en ook leuke terrasjes in Amsterdam Noord zijn niet ver weg. Daarom is dit de perfecte locatie om de zomer door te brengen. Je moet er wel een flink geldbedrag voor neerleggen: namelijk 1.750.000 euro. Bekijk hieronder nog een aantal foto’s van deze stijlvolle woonboot:

Funda Woonboot

Woonboot Funda

Amsterdam