GLORY 76 : Badr Hari vs. Benny Adegbuyi

Sinds het gevecht, waar in december van vorig jaar 31.000 mensen live getuige waren van het wereldtitelgevecht zwaargewicht tegen Rico Verhoeven, neemt Hari het op tegen een nieuwe tegenstander. Het wordt het eerste optreden van Badr Hari sinds hij in december in het uitverkochte Arnhemse GelreDome uitkwam tegen Rico Verhoeven. In november neemt hij het op tegen tweevoudig zwaargewicht titeluitdager en drievoudig winnaar van het GLORY Heavyweight Tournament, Benjamin (Benny) Adegbuyi. De Roemeen bezet momenteel de nummer twee positie in zwaargewicht ranglijst.

benny benjamin

Badr Hari beter in de statistieken

De 35-jarige Badr Hari heeft volgens de statistieken van 106-14, 92 KO een voorsprong op zijn tegenstander. De 35-jarige Benjamin Adegbuyi heeft met 34-6, 19 KO minder vlieguren in de ring en heeft daarmee een achterstand op zijn tegenstander.

Ook wereldkampioenschap weltergewicht op het spel

Naast Badr en Benny, staan ook regerend kampioen Cédric Doumbé en opvolgend nummer 1 in de ranking Nederlander Murthel Groenhart met elkaar in de ring. De winnaar van deze derde confrontatie zal niet alleen weglopen met het wereldkampioenschap, maar ook als winnaar van hun onderlinge trilogie. Doumbé en Groenhart hebben namelijk een legendarische geschiedenis samen met elk een overwinning op de ander.

Het GLORY event is niet toegankelijk voor publiek

Het gevecht gaat zich afspelen in Ahoy in Rotterdam, maar er worden vanwege de gezondheid van toeschouwers en medewerkers geen toegangstickets verkocht voor het event. Informatie over het programma en hoe het event te zien zal zijn, zal snel volgen. Daarvoor is het handig om het event te volgen via alle social media, om op de hoogte te blijven. Vanwege de aanhoudende zorgen rondom het virus en om het welzijn van de vechters en hun staf veilig te stellen, hebben ze daarnaast besloten om de twee eerder geplande events in Hangaar2 in Katwijk aan Zee te verplaatsen. Deze events stonden gepland op 2 en 3 oktober. Ze blijven nauw samenwerken met de lokale overheidsinstanties en haar partners. Dit om in de nabije toekomst een GLORY-evenement met een live publiek te organiseren.

glory badr vs benny

Bezoek de website voor meer informatie en volg ze ook op social media: via Facebook, Instagram en Twitter. En uiteraard houden we je bij MAN MAN ook op de hoogte van de events.