Baardtrends van 2020

De baard had een paar jaar geleden een heuse comeback. Opeens zagen we om ons heen dat meer en meer mannen zich waagden aan uiteenlopende vormen van gezichtsbeharing. In 2020 is de baard nog steeds aanwezig. Wel zijn er nieuwe baardtrends vast te stellen. Hierbij zien we vooral dat de baard in combinatie wordt gedragen. Dit zijn de baardtrends van 2020 die jij moet weten.

Persoonlijke stijl

Een baard is iets persoonlijks. Los van welke trends op dit moment veel worden gedragen, moet een baard bij jou passen. De verschillende baardmodellen, je kledingstijl en de vorm van je hoofd hebben allemaal op invloed op welke van de baard modellen voor jou geschikt is. Zolang je jouw baard niet al té lang draagt en goed verzorgt, verschijn je sowieso al stijlvol voor de dag. Toch zijn er twee trends die je in 2020 veelvuldig terug zal zien.

baardtrends
Foto via: Instagram @dp_style

Combinatie met bakkebaarden

Eén van de baardtrends die in 2020 bezig is aan een opmars is het combineren van je baard met bakkebaarden. Natuurlijk zit er verschil in de lengte van je bakkebaarden. Een te lange bakkebaard staat hierbij verwilderd, maar er moet ook niet voor te kort worden gekozen. Behoud dus een natuurlijke lengte. Eén van de trends is de bakkebaard los scheren van de rest van de baard.

Een baard plus een snor

De snor in combinatie met de baard zullen we ook terug gaan zien bij de baardtrends van 2020. Waar we de snor voorheen associeerden met ouderen, zullen in 2020 ook jongeren de snor verwerken in hun gezichtsbeharing. Net zoals de bakkebaarden los van de baard kunnen worden geschoren, is dit ook mogelijk met de snor. In dit geval zal je de hoeken onder je snor weg moeten halen.

Je baard laten groeien

Wil jij dit jaar een volle baard laten staan, maar heb je nu nog nauwelijks gezichtsbeharing? Check dan de 8 tips om een volle baard te groeien. Zo kan ook jij binnen no-time meegaan met de baardtrends van dit jaar.