Daniel ‘007’ Craig houdt zelf ook van wagens

We weten natuurlijk niet alles over de acteur, maar als het om zijn collectie auto’s gaat zijn we behoorlijk goed op de hoogte. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s laat Craig niet alles zien van wat hij bezit, maar de wagens waarin hij is gespot laten duidelijk zien dat de Brit smaak heeft.

Een auto die aandacht genereerde, was een Aston Martin Centenary Edition uit 2014 die Vanquish speciaal voor hem maakte en een paar jaar geleden werd geveild. Dat leverde een zeldzame blik op zijn collectie en ondertussen weten we welke wagens hij momenteel nog bezit. Een ding is in ieder geval duidelijk: het Britse merk Aston Martin is zijn grote liefde, hij bezit er namelijk maar liefst drie stuks van.

Aston Martin DBS

Net als 007 is Daniel Craig een fan van Aston Martin. Hij bezit een van de mooiste modellen, de DBS. Deze wagen is voorzien van een indrukwekkende V12 motor en is een handgeschakeld exemplaar. Deze auto werd gebruikt in een van de James Bond-films en naar verluidt kreeg Craig een van de auto’s nadat de productie was afgerond. Dat is tenminste een leuke bonus voor hem!

Aston Martin DB5

Geen enkele andere auto is zo onlosmakelijk verbonden met de James Bond-serie als de Aston Martin DB5. Het is dus niet verwonderlijk dat Craig er een bezit. Of die wagen ook voorzien is van leuke technologische snufjes laten we even in het midden, maar de wagen is een prima keuze wat betreft het aantal pk’s en de topsnelheid

Aston Martin DB10

3.500.000 dollar

Deze DB10 is een bijzondere wagen. Het is namelijk geen wagen welke Aston Martin ooit als productiewagen heeft gelanceerd. Of Daniel Craig deze wagen dus ook echt in zijn garage heeft staan blijft dus even een vraag, maar we weten wel dat hij er enkele keren in is gespot. Afgezien van het prachtige uiterlijk is het een wagen die werd gebruikt in de film Spectre. Veel modellen overleefden dat niet, maar wellicht is Daniel een van de gelukkigen die een onbeschadigd exemplaar wist te bemachtigen.

Jaguar XJL

90.000 dollar

Deze Britse sedan is een prima wagen om lange ritten mee te maken en om te gebruiken om in stijl te kunnen reizen. Dat het juist Daniel Craig is die er een bezit is dan ook niet vreemd. De supercharged V8-motor zorgt er in ieder geval voor dat je over voldoende power beschikt om je eindbestemming vlotjes te bereiken..

Range Rover Sport

150.000 dollar

Craig kreeg naar verluidt een Land Rover Range Rover Sport cadeau, omdat Jaguar samen met Land Rover een bijzondere connectie heeft met de James Bond-films. De geheim agent 007 zit vaak achter het stuur van zulke Britse auto’s en dat geldt ook voor de Range Rover Sport. Bovendien speelde Craig in een commercial voor de luxe SUV, dus we vermoeden dat hij de wagen niet heeft gekocht, maar ordinair heeft bedongen als onderdeel van zijn gage.

De andere wagens van de acteur

Het zal je niet verbazen dat de beroemde acteur goed bij kas zit. Na zijn rollen als Britse geheim agent is zijn bankrekening letterlijk vol gelopen. Zijn huidige vermogen wordt geschat op zo’n 160 miljoen dollar. Daar gaat nog wel wat bij komen vermoeden we, er komen nog wat cheques bij vanwege de twee sequels op Knives Out. Dat geldt weet hij goed te investeren in snelle wagens en naast de eerde genoemde modellen beschikt hij ook nog over een aantal jaloersmakende reservemodellen:

Aston Martin Vantage S Roadster (185.000 dollar)

Aston Martin DB10 (3.500.000 dollar)

Range Rover Sport (150.000 dollar)

Jaguar XJL (90.000 dollar)