De teksten uit K3-liedjes zijn minder netjes dan je dacht

Dat de nummers van K3 erg aanstekelijk klinken, daar is iedereen het wel over eens. Het zijn heerlijk melodieën die ervoor zorgen dat je uit volle borst meezingt. Zoals met veel andere muziek zal je niet zo snel op de tekst letten. Popmuziek in het algemeen heeft immers weinig te maken met tekstuele hoogstandjes. Het gaat dus om de muziek, maar laat het nou net die leuke meidengroep zijn die stiekem behoorlijk vunzige teksten zingen.

Bij kinderliedjes denk je al gauw aan gezellige teksten die perfect aansluiten op de belevingswereld van hun doelgroep. Nu is de doelgroep van K3 erg ruim, maar op basis van de inhoud van hun bekendste nummers ga je twijfelen of een kleine waarschuwingssticker niet op zijn plaats zou zijn. Een aantal zinsneden doen bij ons in ieder geval de wenkbrauwen fronsen.

1. Oya Lele

“Mijn hart staat in vuur en vlam als je mij verwent. Ik geef je stiekem een zoen en niemand die merkt wat we doen”.

2. Heyah Mama

“Ik wil jou, jij wil mij. Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden. Jij mag me verslinden. We doen het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes.”

3. Liefdeskapitein

“En dan draag ik een matrozenmuts en niet veel meer dan dat.”

4. Dat ding dat je doet

“Rits snel je mond dicht en zwijg, maak geen gebaar, geen geluid. Als je nu naar me kijkt dan hou ik het niet meer uit.”

5. Wat ik wil

“Wat ik wil. Wat ik wil. Wat ik wil, is een kick die mij van binnen raakt. Wie neemt mij mee ver van hier. Maakt mij stapelgek en helemaal dronken.”

6. Hittegolf

“Hittegolf in m’n hart, laat mij vanavond naar je kamer komen, in duizend hete dromen.”

Hoe leuk de nummers ook klinken, uit bovenstaande teksten blijkt duidelijk dat je misschien even voorzichtig moet zijn. Dat je kids ze uit volle borst meezingen is tot daar aan toe natuurlijk. De kans bestaat natuurlijk dat de nummers uiteindelijk een minder gewenste inspiratiebron gaan worden.