In deze auto scheurde Hugo de Jonge richting het stembureau

Afgelopen dagen stond in het teken van de Nederlandse verkiezingen. Hoe menig Nederlander op zijn of haar favoriete politieke partij stemde, deden de premiers en lijsttrekkers dit ook. Ondanks dat we minister De Jonge voornamelijk voorbij hebben zien komen in zijn krachtige BMW 7-serie of op zijn fiets, koos hij dit keer voor een ander vervoersmiddel. De beste man, die zijn geldige paspoort vergat mee te nemen naar het stembureau en weer werd teruggestuurd, trotseerde de wegen in een milieuvriendelijke gezinsauto en dit bleef niet onopgemerkt bij de autoliefhebber.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hugodejonge (@hugodejonge)

TopGear spotte Hugo de Jonge niet in een snelle sportwagen, maar in een zuinige Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybride. En met een vrouw en twee kinderen snappen wij heel goed dat Hugo de Jonge deze auto op zijn oprit heeft staan.

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybride

Milieuvriendelijk, met genoeg ruimte en in stijl de weg betreden? Dan kies je voor de Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybride. Onze minister van Volksgezondheid volgt de praktische en duurzame route, die is voorzien van twee motoren: één elektrische en één benzinemotor. Hoewel je de auto kan aanschaffen in verschillende kleuren, ging Hugo de Jonge voor een veilige optie, namelijk zwart. De wagen kan met een volle accu zo’n 45 kilometer afleggen zonder de benzinemotor te hoeven gebruiken. Hoewel we niet weten of De Jonge rijdt in de T4 of T5 uitvoering, vinden wij dat hij in ieder geval heeft gekozen voor een mooie, moderne en relatief krachtige auto. De Scandinavische Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybride, komt als je het ons vraagt door de keuring.

auto hugo de jonge welke

Ben jij benieuwd waar onze minister-president zichzelf van A naar B vervoert? Lees dan ook over de bescheiden  wagen van Mark Rutte.