Wie is verfijnd wijnproever Dries Roelvink?

Andries (Dries) Roelvink is geboren op 1 januari 1959 in het hartje van Amsterdam. Zijn vader was een voetbaltrainer voor de Amsterdamse club Herenmarkt en zijn moeder was een zangeres. Zij maakte in die tijd veel platen met onder andere Johnny Jordaan en Willy Alberti. Dries volgde in zijn vaders voetsporen en voetbalde vele jaren in jeugdelftallen. Uiteindelijk tekende hij bij FC Amsterdam een driejarig profcontract.

 

Al tijdens zijn voetbalcarrière zong Dries graag na wedstrijden, op feesten en partijen. Hij besloot mee te doen aan een talentenjacht op het Rembrandtplein en deze won hij. Vanaf die dag ruilde Dries zijn voetbalschoenen in voor een microfoon. Wat goed uitgepakt heeft want hij heeft vele hits op zijn naam staan.

Bekend zijn zit in de genen van de familie Roelvink

Naast zingen en acteren is Dries uitgegroeid tot een TV personality. Zo verscheen hij in Sterren dansen op het ijs, Let’s Dance, RTL Late Night, DWDD en Chantal blijft slapen. Ook heeft hij meerdere realityprogramma’s gehad waar hij samen met zijn zonen Dave en Donny te zien is.

Deze heren zijn vaak in het nieuws te vinden en niet altijd op goede manieren. Zoals toen Dave een Lamborghini in de prak reed. Natuurlijk mogen we de real-life soap De Roelvinkjes niet vergeten, hier zijn meerdere spin-offs van gemaakt. Tegenwoordig zie je op Instagram en TikTok video’s langskomen van Dries die wijn proeft. Deze video heeft ondertussen al 20 miljoen views, niet normaal. “Een grap die uit de hand gelopen is”, aldus Dries.

In welke auto rijdt Dries Roelvink?

Dries heeft stijl en dat is duidelijk terug te zien. Al vele jaren is hij trotse eigenaar geweest van verschillende auto’s waaronder meerdere BMW X4’s. Zijn vorige auto was een BMW X4 XDrive20i en dit is wat we daarvan weten. De auto heeft een nieuwprijs van €81.930 euro en heeft een zwarte kleur. Hij gaat van 0 naar 100 in 8,3 seconden, met een tot snelheid van 215 km/uur. De automaat heeft totaal 184 PK en rijdt op benzine.

bmw x 4 auto dries roelvink

Begin dit jaar maakte Dries bekend dat hij een nieuwe BMW X4 serie gekocht had. Helaas ontbreken de exacte specificaties, maar we kunnen ervan uitgaan dat Dries wel voor een upgrade heeft gekozen ten opzichte van zijn vorige BMW X4.