Het luxe jacht van James Packer

Het jacht is 108 meter lang, in 2019 was dat het grootste jacht dat ontwerper Benetti ooit gemaakt had. Het luxe jacht beschikt over een tank van 344.400 liter. De eigenaar kan dus overal gaan en staan waar hij wil. Hij werd door Benetti gebouwd in Italië en heeft een Rolls Royce-motor met een bereik van 6500 zeemijl en een dynamisch positioneringssysteem. Dit systeem is volgens de bouwer zo krachtig, dat deze een raket naar Mars zou kunnen vliegen. Sick!

jacht luxe

Zowel het exterieur als het interieur is ontworpen door de ontwerpers van Redman Whiteley Dixon. Voor het interieur zijn ze gegaan voor een strandstijl en voor het exterieur voor een strakke, moderne uitstraling.

jacht met zwembad

Op de boot kunnen 22 gasten slapen, in 11 hutten. Het jacht beschikt zelfs over een fitnessruimte. Deze fitnessruimte is de grootste op het gebied van jachten van dit formaat. Ook heeft het gevaarte een opbergruimte van 12 meter, waar de eigenaar ontzettend veel spullen in kan opbergen. Verder beschikt de boot over 29 bemanningsleden die in 15 hutten slapen. Bizar.

jacht met sportschool James Packer

Geldproblemen voor de eigenaar

Je zou je in eerste instantie niet kunnen voorstellen dat iemand zo’n prachtige boot weg zou doen, maar toch hoeft James Packer hem niet meer. De boot is namelijk in onderhoud ook heel erg prijzig. De jaarlijkse kosten voor deze boot liggen namelijk tussen de 15 en de 20 miljoen dollar. Voor Packer wordt dat op dit moment teveel.

Hij is namelijk op dit moment de grootste aandeelhouder van Crown Resorts, met maar liefst 37 procent. Zij zijn nog steeds aan het worstelen met fokvergunningen na koninklijke commissies in haar operaties in Victoria en West-Australië. Packer maakte er ook geen geheim van dat hij een aantal van zijn grote aankopen wilde verkopen om de lasten op zijn schouders wat te kunnen verlichten.

Voor meer informatie, check de website van Burgess Yachts.

Dus mocht je 175 miljoen euro hebben liggen en er niks mee doen? Denk er dan eens over na! Mocht je voor een iets goedkoper bootje willen gaan? Misschien is deze boot van Koning Albert II en koningin Paola wel iets voor jou.