De Audi RS6 Avant

Op de website van BVA Auctions is deze Audi RS6 Avant te vinden. Hij heeft als bouwjaar 2004, dus is niet een van de nieuwste uitvoeringen. Dat doet niet af aan de luxe en klasse die bij deze auto past. De stationwagon heeft iets meer dan 110.000 kilometer op de teller staan, wat de status ‘gebruikt’ oplevert. Desondanks is hij nog lang niet ‘op’ en kan deze wagen nog veel meer kilometers maken. Zowel voor één persoon als voor een heel gezin is hij geschikt, want zoals gezegd: het is een stationwagon. Genoeg ruimte om mee op vakantie te gaan dus. Bijvoorbeeld naar Duitsland, waar er geen maximumsnelheid is op de snelwegen.

audi rs6 avant

Snelheid of comfort? Allebei kan

Op die Duitse snelwegen kun je namelijk de motor van deze Audi RS6 Avant flink laten werken. Hij heeft een vermogen van 450 pk, waar je hoge snelheden mee kunt aantikken. Voor de liefhebbers van comfort kun je genieten van de elektrisch verstelbare stoelen die met leer bekleed zijn. In diezelfde zitplekken is ook stoelverwarming geïnstalleerd. Dankzij de automaat en cruise control rijdt hij gemakkelijk en kun je prettig gebruik maken van de 4,1L V8 biTurbo motor.

audi rs6 avant

Verbazend lage prijs

Je zou verwachten dat een auto met zo’n kwaliteit en niet zo heel veel kilometers op de teller meer waard zou zijn. Toch is er nog ‘slechts’ 9.100 euro op deze Audi RS6 Avant geboden. Dit is verbazingwekkend laag, want de taxatiewaarde ligt een stuk hoger, namelijk op 32.000 euro. Zo is het toch de leeftijd van een auto die de waarde zo laat verminderen. Niet zo gek ook, want er zijn in de tussentijd enorm veel nieuwe auto’s op de markt gebracht die mooier, sterker en zuiniger zijn. Het Duitse merk heeft zelf ook niet stilgestaan. Zo is sinds kort de eerste Audi RS Q8 te koop in Nederland. De RS6-auto’s van Audi hebben nog veel meer in huis, zoals deze supersterke RS6 Sedan.