Audi onderzoekt het hergebruiken van batterijen

Duitse autofabrikant Audi is sinds kort bezig met het onderzoeken van de autobatterijen en in hoeverre deze hergebruikt kunnen worden. Fabrikanten blijven vaak met oude accupakketten zitten en dat is zonde. De materialen zijn vaak nog goed waardoor het zonde is om ze weg te doen. In eerste instantie leek het een goed idee om de autobatterijen te recyclen, maar dit lijkt nog niet zo makkelijk. Het is daarom een beter idee om de batterijen en accu’s te gaan hergebruiken. Veel autofabrikanten zijn bezig met onderzoeken op welke manieren de accu’s hergebruikt kunnen worden. Eén idee is bijvoorbeeld het plaatsen van de accu op een plek waar het veel zon kan vangen, om zo zonne-energie op te wekken. Audi heeft er echter voor gekozen om de gebruikte accu’s en batterijen opnieuw in te zetten en dat doen zij met een elektrische Audi E-Riksja: een elektrische tuktuk.

 

De elektrische tuktuk van Audi

Audi kijkt als autofabrikant niet alleen naar de producten die zij ontwerpen, maar ook naar de maatschappelijke belangen om de projecten heen. Zo heeft Audi een prachtig doel voor ogen voor het land India. Zij willen graag elektrische tuktuks maken die ook voor de vrouwen in India goed te besturen zijn. Omdat tuktuks in verhouding erg klein zijn en niet veel vermogen hebben, lijkt deze elektrische versie een perfecte match te zijn voor het hergebruiken van autobatterijen. Zo zijn er inmiddels drie verschillende soorten Audi E-Riksja ontworpen.

Audi elektrische tuktuk

Zowel gebruiks- als milieuvriendelijk

Audi werkt samen met bedrijf Nunam om zo te onderzoeken wat de beste manier is om de autobatterijen te hergebruiken. Audi gebruikt op dit moment alleen nog maar accu’s van de eigen fabrikant maar zullen in de toekomst mogelijk ook met klantenauto’s gaan werken. Alles is echter nog in de onderzoeksfase maar biedt al een positieve blik op de toekomst om zo milieubewust mogelijk bezig te gaan.

Erg goed van autofabrikant Audi om op een milieubewuste manier na te denken over het hergebruiken van hun onderdelen. Daar kunnen andere bedrijven ook zeker een voorbeeld aan nemen. Ben je benieuwd naar de milieubewuste plannen van andere grote bedrijven? Heb je al gehoord van de universele opladers voor alle smartphones?

Bron: SGXL