Asphalt Burning is deel 3 in Noorse raceserie

Wie de trailer van Asphalt Burning voor het eerst ziet moet zichzelf waarschijnlijk even achter de oren krabben. De trailer doet namelijk vermoeden dat er al heel wat aan de gebeurtenissen in de film vooraf zijn gegaan. Dat klopt. Asphalt Burning is namelijk het derde deel in een succesvolle Noorse filmreeks. De hoofdpersoon in deze film is Roy. Roy houdt zich bezig met legale autoraces maar wordt in het eerste deel uitgedaagd voor een illegale variant hierop. Als gevolg daarvan werd hij naar de gevangenis gestuurd, waar hij in het tweede deel uit ontsnapte. Vervolgens nam hij deel aan een race door Rusland. In deel 3 staat Duitsland op de planning.

Asphalt Burning

Bruiloft in Asphalt Burning loopt uit tot illegale Duitse race

In dit derde deel staat Roy op het punt om te trouwen met zijn verloofde. Tijdens de ceremonie onthult Sylvia, een vrouwelijke gast, dat zij en Roy ooit hebben gezoend. Hierdoor wil Roy’s bruid niet langer trouwen. Sylvia daagt Roy vervolgens uit tot een grote race op Nürburgring, een grote racebaan in Duitsland. Asphalt Burning zou geen racefilm zijn als Roy niet ingaat op die uitdaging. Hij doet er alles aan om te winnen en zijn toekomstige bruid voor zich terug te winnen. Maar de aanloop van de race en de race zelf brengt al gauw de nodige problemen met zich mee.

Asphalt Burning

Autoraces op Netflix

Als je hoogstaande races verwacht, kun je beter kijken naar Formula 1 – Drive to Survive op Netflix. Daar is onder andere Max Verstappen te zien. In Asphalt Burning draait het vooral om de humor. Als we de trailer van de film moeten geloven zit het daarmee wel goed. In Noorwegen zijn de films rondom Roy een groot succes. Komt Nederland ook in de ban van de illegale straatraces? Vanaf 2 januari komen we er achter. Dan staat de film op Netflix.