De snelste elektrische auto ter wereld

En wat een bak snelheid zeg. Met een topsnelheid van 438.7 kilometer per uur durft niemand meer met jou een wedstrijdje optrekken bij het stoplicht aan te gaan. Het gaat hier om de Aspark OWL. Het Japanse Aspark bestaat nu zo’n 30 jaar, en heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld gestopt in het optimaliseren van deze brute auto. En met succes, want de Aspark OWL mag zich dan ook de snelste elektrische auto ter wereld noemen. Een absoluut staaltje vakwerk met een ecologisch toekomstperspectief dus.

Snelste elektrische auto

De Aspark OWL heeft verscheidene records op zijn naam staan

De Aspark OWL wist al meerdere records in de wacht te slepen. Zo brak de Aspark OWL het record om het snelst van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Dit deed hij in maar liefst 1,72 seconden. Hiermee won hij van de tweede generatie Tesla-roadster.

Ook lukte het deze bolide om de hoogste snelheid in 200 meter te bereiken.  Hiermee bereikte de auto een topsnelheid van 309,02 kilometer per uur. Daarnaast deed hij dit ook op de 400 meter met een topsnelheid van 438,7 kilometer per uur. Deze bizarre score werd neergezet op het Automotive Testing Papenburg-circuit te Duitsland.

Aspark snelste auto

 

Enfin, je bent nu vast wel benieuwd naar hoeveel pk deze auto heeft. Dit zijn er maar liefst 1.980. Daarnaast heeft de auto ook nog eens een prima actieradius. Hij kan om en nabij de 400 kilometer rijden. Oké, dan moeten we er wel bij zeggen: op topsnelheid is hij dan wel binnen een uurtje leeg.

Even diep in de portefeuille graaien

Ben je helemaal warm geworden van deze auto, en wil jij er ook eentje in de schuur hebben staan? Dat kan, mits je hele diepe zakken hebt. Zo betaal je voor de snelste elektrische auto ter wereld al wel een bedrag van 2.900.000 euro. Bovendien worden er ook maar 50 van gemaakt, dus wees er snel bij.

Ben je op zoek naar een elektrische auto, en heb je een iets lager budget? Lees ook over 10 goede elektrische auto’s voor onder de 35.000 euro.