De presentator Art Rooijakkers

De 44-jarige presentator Art Rooijakkers heeft het er maar druk mee. Dat hij een ontzettend goede presentator is, kunnen we natuurlijk allemaal beamen na zijn optreden als presentator bij Wie is de Mol?.

Natuurlijk kennen we hem van veel meer dingen, zoals De zomer draait door en de film De Club van Lelijke Kinderen. Ondanks dat alles staat hij nu heel even bekend als de ‘sniffende’ tafelgast van Eva Jinek. Met alle presentatieklussen heeft hij een flink bedrag bij elkaar weten te sprokkelen. Daarmee kocht hij een aantal jaar geleden een prachtig grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

woning art rooijakkers

Grachtenpand mét dakterras

Rooijakkers woont daar niet alleen. Hij woont met zijn vriendin Andrea en zijn twee kinderen. En de vier hebben genoeg plek in de woning om zich los van elkaar te kunnen vermaken. Het pand heeft namelijk een woonoppervlakte van 168 vierkante meter en er zijn in totaal vier kamers. Daar vind je onder andere twee slaapkamers en een badkamer tussen. De woning heeft drie woonlagen, wat ontzettend veel is voor het centrum van Amsterdam. Wellicht dat Art overigens van koken zijn hobby heeft gemaakt, want in het grachtenpand vind je een grote keuken met professionele inbouwapparatuur én een kookeiland waar je genoeg ruimte hebt om lekker te kokkerellen.

Tot slot heeft de woning een prachtig dakterras, met uitzicht op de achterliggende grachten en de binnenstad van Amsterdam. Ook is er een zonneterras, waar je wat meer privacy hebt. Zo kan Art daar heerlijk genieten van de zon, zonder dat hij wordt gestoord.

woning art rooijakkers

woning art rooijakkers

Dit heeft Art Rooijakkers betaald

Het grachtenpand is niet alleen heel erg chique, het is ook nog eens een monumentaal pand. De woning stamt uit het jaar 1610, waardoor je binnen in de woning heel veel details kan zien uit die tijd. Dat heeft wat gekost, horen we je denken. Absoluut. Art heeft 940.000 euro betaald voor de woning. Daarbij heeft hij er een hypotheek van 690.400 euro op laten rusten. Daarmee heeft hij al flink wat afbetaald, maar blijft hij de komende jaren nog flink wat woonlasten afdragen.

Bekijk hier nog meer foto’s van de woning van Art: