Arjen Lubach scoort met een rap over lijsttrekkers

Dit weekend was het weer raak. Afgelopen avond, in het programma Zondag met Lubach, kwam Arjen verrassend uit de hoek met een rap. In de hit, die nu al meer dan honderdduizend keer is bekeken op Twitter en duizenden keren is bekeken op YouTube, neemt de presentator je mee in de afgelopen weken Nieuwsuur, waar het programma heel wat pittige interviews aflegde met de lijsttrekkers.

Lubach brengt op een scherpe wijze weer hoe het er de afgelopen tijd aan toe is gegaan in het nieuwsprogramma en dat je als politici een goed verhaal moet hebben met argumenten, wil je jezelf hier staande houden.

Zondag met Lubach: ‘Ga niet naar Nieuwsuur’

Wij krijgen het inmiddels niet meer uit ons hoofd. Op de melodie van Empire State of Mind klonk er afgelopen zondag een geheel eigen versie van Arjen Lubach op de buis, waarin Sosha Duysker de rol van Alicia Keys vervulde. Lubach bekritiseerde lijsttrekkers als Geert Wilders en Farid Azarkan, die op het laatste moment hun afspraak met het programma cancelden door de ondervragingen van Jeroen Wollaars en Mariëlle Tweebeeke. In de rap werden verschillende punten benoemd, waar de lijsttrekkers niet graag over zouden willen praten. Met onder andere de aanklachten tegen Dion Graus van de PVV adviseerde Lubach afgelopen zondag de politici naar een minder scherpe ondervraging van Twan Huys of Giovanca Ostiana te gaan, zodat ze zelf niet door de mand zouden vallen door de vragen van Nieuwsuur.

 

Arjen kaartte in de rap aan dat het je wel eens tien zetels zou kunnen kosten en dat argumenten, cijfers en feiten in het programma je terecht verwijten. Hoewel de lijsttrekkers op een kritische wijze worden tegengesproken, gaf Lubach ze een steuntje in de rug met als aanrader de smoes te gebruiken: ‘Zeg dat je verkeerd bent gereden, of bent overleden’.

Hoewel er heel wat kritiek ontstond over de aflevering, waren de reacties op het nummer voornamelijk positief. Met populaire Tweets als: ‘Ohhh Lubach vanavond gaf me nostalgische Rapservice vibes.’ en ‘Nieuwsuur, begrijp dat het Lubach stukje oprecht een ode aan jullie is. Dit soort journalistiek is onmisbaar. Dank!’, zorgde Lubach wederom weer voor een kijkcijfer hit.