Arjen Lubach maakt veel los op Twitter

Het is niet de eerste keer dat Arjen Lubach over de Europese politiek klaagt. Precies een jaar geleden uitte hij zijn frustratie over een zogenoemde ‘tabakstest.’ Deze test laat zien hoe kankerverwekkend de sigaret is en of hij wel verkocht mag worden. Maar deze test is volgens verschillende onderzoeken helemaal niet goed.

In Zondag met Lubach deed hij vorig jaar dan ook een oproep om te tweeten naar Stella Kyriakides, de Europees commissaris voor Volksgezondheid. Toen kreeg niemand een reactie van haar. Dus voor Arjen de hoogste tijd om haar opnieuw massaal berichten te gaan sturen.

zondag met lubach stella

Zondag met Lubach over de EU

Arjen probeert Stella opnieuw te overtuigen dat een andere meetmanier veel beter zou werken, maar hij gebruikt dit ook als aanleiding om in de Europese politiek te duiken. Hij is het namelijk niet eens met het feit dat er een enorme Eurokloof is. Inwoners die in EU-landen wonen hebben namelijk geen idee wie de mensen precies zijn die alle regels bepalen in de Europese Unie. Of beter gezegd, wie er in Brussel te leiding hebben.

De Europese Unie bepaalt behoorlijk veel in Europa en verdeelt behoorlijk wat geld, dan zou je denken dat wij meer te horen zouden krijgen, maar dat is dus niet het geval. Eén van de redenen is de pers, want geen een land heeft verslaggevers die de politici lastige en kritische vragen stellen. Ongezond, noemt Arjen het.

Zondag met Lubach

Arjen Lubach probeert het gewoon nog een keer op Twitter. Met een oproep om te komen praten bij Jinek hoopt Arjen dan eindelijk reactie van Stella Kyriakides. Ook roept hij mensen tijdens Zondag met Lubach op om massaal te twitteren naar de commissaris. En daar gaven veel mensen gehoor aan. Twitter ontplofte gisteravond weer behoorlijk door het tv-programma. Of Stella er dit keer wél gehoor aan geeft, moeten we nog afwachten.