Het luxe Portugese appartement van Louis van Gaal

Sinds 2020 is Louis van Gaal weer bondscoach van het Nederlands elftal, in ieder geval tot en met het WK van dit jaar. Van Gaal heeft over de jaren heel wat vermogen opgebouwd en ook met zijn salaris als bondscoach casht hij lekker. Vandaar dat hij een optrekje in Portugal wel kan betalen.

 

Een paar jaar geleden verkocht Louis van Gaal zijn grandioze villa in Vale do Lobo, Portugal. In plaats daarvan kocht hij een luxe appartement in het resort Quinta do Lago, helemaal in het zuiden van het land. Het appartement is gelegen aan het natuurreservaat Ria Formosa, een beschermd gebied met Unesco-status vanwege de bijzondere planten en dieren die er te vinden zijn.

In het appartement zijn maar liefst drie slaapkamers en vijf badkamers te vinden. Met een woonoppervlak van maar liefst 240 vierkante meter is er aan ruimte geen gebrek. Het appartement heeft een strakke en moderne uitstraling, met veel lichte kleuren. Ook de keuken is modern, met verschillende luxe inbouwapparatuur en een kookeiland. Van Gaal heeft ook nog eens een mooi uitzicht: vanuit de woonkamer kijkt hij uit over het nabijgelegen meer.

Afgezien van het appartement zelf is er ook nog allerlei andere luxe in het complex te vinden, waaronder een eigen clubhuis. Verder zijn er buiten privé terrassen en een verwarmd zwembad. De bondscoach van het Nederlands Elftal woont momenteel semi-permanent in dit appartement in Portugal, samen met zijn vrouw Truus, met wie hij in 2008 trouwde.

Hoeveel heeft Van Gaal voor het appartement betaald?

Er hing een flink prijskaartje aan dit optrekje. Louis van Gaal mocht maar liefst 3 miljoen euro neertellen voor het appartement. Waarschijnlijk was zijn bankrekening toen wel iets meer gespekt met het geld van de villa die hij inruilde. Meer foto’s van het appartement zijn te vinden op de site van BekendeBuren.