Amsterdam Wine Week

Van 24 tot en met 30 september staat onze hoofdstad geheel in het teken van wijn. Zo kan je op de fiets van Wine Spot naar Wine Spot gaan en jezelf mee laten nemen in de overheerlijke wereld van wijnen. Niet alleen kan je deze hele week de heerlijkste wijnen uit alle hoeken van de wereld proeven, maar ook de bijhorende culinaire hoogstandjes zullen door lokale helden in overvloed geserveerd worden. Start je reis langs de speciaal geselecteerde Wine Spots en laat je inspireren door de overgevlogen wijnboeren, chefs en lokale helden. In het weekend vindt de perfecte afsluiter van deze week vol wijn plaats op het Westergasfabriek terrein, namelijk het Amsterdam Wine Festival.

Amsterdam Wine Week MAN MAN

Een week vol wijn

Drie gepassioneerde wijnkenners met een droom om Amsterdam op de internationale radar te zetten als wijstad van de wereld, en te laten zien wat voor moois Amsterdam allemaal te bieden heeft. Op deze manier is Amsterdam Wine Week ontstaan en zo brengen zij nu een volle week in het teken van wijn. Gedurende de Amsterdam Wine Week zullen er van maandag tot en met donderdag 25 tot 30 Wine Spots worden geselecteerd. Een enorm gevarieerd aanbod; van een wijnbar tot een restaurant en van een hotelbar tot een slijter. Elke geselecteerde plek biedt een speciaal opgesteld wij-programma aan tijdens deze week.

Heel Amsterdam zal wijn ademen.

Denk aan proeverijen van internationale wijnboeren en unieke masterclasses van sommeliers. Ook kan je een lekker ouderwets potje bingo met je maten spelen om kans te maken op heerlijke prijzen (letterlijk). Verder zullen er Winemaker’s Dinners georganiseerd worden. Een exclusief diner waarbij de wijnmaker door de importeur naar Nederland wordt gehaald, in combinatie met de gerechten van de top chef van het desbetreffende restaurant.

Amsterdam Wine Week MAN MAN

Om jullie een beetje op weg te helpen: locaties als Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne zullen onder andere deelnemen aan deze week vol wijn met veel heerlijks in petto. Bovendien kan je bij de Wine Spots een ‘sommeliers glas’ voor slechts €5,00 proberen en een winflight voor €7,50, waarbij je drie halve glazen wijn naar keuze kan proeven met een uitgebreide uitleg.

Amsterdam Wine Festival

Dat het Amsterdam Wine Festival een succes is, dat moge duidelijk zijn. Afgelopen editie trok dit event maar liefst 11.000 bezoekers, ondanks het feit dat het plaatsvond tijdens het koudste weekend van het jaar! Wat kan je gedurende deze knallende afsluiting verwachten? Druivenstampen, wijquizzen, Flamengo dansers, Franse Jeu de Boule, en nog veel meer. Ook hier staat natuurlijk jullie lievelingsdrankje centraal. Het Amsterdam Wine Festival biedt meer dan 300 wijnen per glas, half glas en per fles aan. Om het nóg gezelliger te maken zul je feestelijk de nacht in gaan met een speciale muziek programmering en champagne.

Amsterdam Wine Week MAN MAN

Ben je toch bang dat jij niet over alle kennis beschikt? Dan hebben we toch een aantal tips waardoor jij als een wijnexpert klinkt.