Nieuwe editie Amsterdam Wine Festival

Het Amsterdam Wine Festival wordt twee keer per jaar georganiseerd en is alweer toe aan zijn zesde editie. Deze vindt aankomend weekend plaats, van 27 tot en met 29 september. Reden voor het festival zijn de zogeheten oogstfeesten. Dit zijn feesten om te vieren dat de oogsten binnen zijn gehaald en het seizoen van wijn maken kan beginnen. Tijdens de vorige editie stond het zuidelijk halfrond centraal, maar op deze editie wordt er ook aandacht besteed aan de wijnculturen van onder andere Duitsland, de Verenigde Staten en Oost Europa. Beroemde wijnmakers reizen speciaal af naar Amsterdam om de bezoekers alles te vertellen over hun (nieuwe) wijnen.

amsterdam wine festival

Duurzaamheid

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de wijnen zelf. Door wijneducatie en workshops kan er op het festival ook worden geleerd over duurzaamheid. Het festival heeft dit onderwerp hoog in het vaandel staan: plastic is taboe en door het wijnpaspoort is papier ook overbodig.

Culinair en culturele belevenissen

Van oesters tot barbecue en van akoestische muziek tot DJ-muziek; op het festival is er voor elke bezoeker iets te vinden wat aansluit bij zijn of haar wensen. Zo is er zelfs kaviaar te bestellen en is er ruimte om heerlijk te dansen. Ook boeiend is de Room of Senses. Hierin worden al je zintuigen geprikkeld om samen te werken. Op die manier ervaar jij een wijntje zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Even genoeg van het drinken van wijnen? Doe dan mee aan een wijnquiz of stamp je eigen druiven samen. Op het terrein van maar liefst 5000 vierkante meter hoef jij je in ieder geval geen seconde te vervelen.

Amsterdam wine festival

Wijnen, wijnen

Kan jij niet meer wachten en die lekkere rode of witte wijn haast al proeven? Koop dan snel je tickets. Cash kan je thuislaten, want het  festival gooit cash en munten aan de kant en laat bezoekers lekker makkelijk met hun pinpas betalen. Ben jij een echt wijnliefhebber, dan is het wijnstadje Colmar een echte aanrader. Cheers!