Seizoensgebonden gerechten op de wisselende kaart bij Milk

Milk is een café-restaurant dat onderdeel is van het Amsterdamse poppodium de Melkweg. Bij Milk worden er seizoensgebonden gerechten geserveerd die geïnspireerd zijn op Aziatische keuken onder leiding van chef-kok Jermaine Liesdek.  Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale, veelal biologische, producten. De kaart wisselt om de drie maanden, dus voor een variërend restaurant ben je bij Milk aan de Marnixstraat 409 aan het goede adres. Ontwerpbureau SWEET heeft voor de look en feel van Milk gezorgd. Deze is gebaseerd op een American diner samen met de herkenbare huisstijl van de Melkweg.

Culinaire hotspots Amsterdam MAN MAN

Meesterlijke pizza’s van Toni Loco

Ongeveer een maand geleden opende Amsterdam’s nieuwste pizza hotspot zich: Toni Loco. Het is het nieuwste restaurant van The Encourage Group, gevestigd in de Pijp op de Albert Cuypstraat 59. Bij Toni Loco komen de Amerikaanse en Italiaanse stijl samen in overheerlijke pizza’s. Van de echte klassiekers tot moderne groene pizza’s, eigen gekozen toppings of een sesam crust – bij Toni Loco heb je het allemaal. Geniet onder het genot van een speciaalbiertje, een wijntje of zelfs champagne van deze meesterlijk grote (55 cm) pizza’s of voor de kleine eters een slice. Vergeet dan ook zeker niet het zelfgemaakte softijs te proberen mocht je nog ruimte hebben voor een dessert.

Culinaire hotspots Amsterdam MAN MAN

Authentieke eet- en drinktradities uit Latijns-Amerika bij Roses by Sal

Aan de Reguliersdwarsstraat 40 ligt daar het restaurant van de half-Argentijnse broers Vincent en Thomas Uzcudun: Roses by Sal. De broers openden voorheen al het restaurant Salmuera en de bijbehorende streetfoodbar Little Sal aan de Rozengracht. Op het moment dat je de plek binnentreedt waan je jezelf in de Cubaanse sferen. De terrastafeltjes, neonletters en de grote bar zorgen ervoor dat je als het ware op een Cubaanse straat staat. Aan de bar worden overheerlijke cocktails geschonken die een basis van pisco hebben. Een gedestilleerde sterke drank die veelal in Chili en Peru wordt gedronken. Achterin heb je het restaurant gedeelde waar heerlijke Zuid-Amerikaanse gerechten worden geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan ceviches, empañadas en niet te vergeten het vlees van de Argentijnse kolenbarbecue.

Culinaire hotspots Amsterdam MAN MAN

Ga voor de spot die jou het meest aanspreekt, of ga ze gewoon allemaal af – het is tenslotte december. Tijd om met je vrienden, partner of familie samen te zijn onder het genot van een lekker gericht. Proost!