De Rozengracht

De Rozengracht is een straat in de Jordaan, vlakbij de Westermarkt en de Prinsengracht. Het is een plek waar veel tourisme aanwezig is, dus ook een plek waar genoeg leuke spots te vinden zijn. Wat ons betreft een plek waar voor de man een aantal leuke plekken te vinden zijn. Welke plekken dat zijn, dat lees je hier.

RAW Materials

RAW Materials is waarschijnlijk een van de tofste plekken in Amsterdam voor de inrichting van je woning of kantoorpand. De winkel is maar liefst 600m2 groot en heeft de meest unieke meubelstukken in hun ruimte staan. Het zijn meubelstukken van verlaten fabrieken, schepen of vintage markten. Alle producten die je vindt in deze winkel zijn nieuw, gerestaureerd, gerecycled of redesigned. 

Of je nu op zoek bent naar een ouderwetse archiefkast, een leren bank of toffe stoelen, RAW Materials heeft voor ieder wat wils. Een absolute aanrader om te shoppen voor je man cave.

Foto via: RAW Materials
Foto via: RAW Materials

Kessens

Als je op zoek bent naar een goed ontbijt of een lekkere lunch, dan is Kessens beslist een aanrader. De Lunchroom is een creatie ontstaan uit een koppel van twee levensgenieters. Er is een gevarieerd aanbod te krijgen en tevens kun je er de bekende Holtkamp patisserie terugvinden – Amsterdams erfgoed. Naast de Croquetten vind je er ook croissantjes, een boterham met geroosterd varken of gerookte makreel. Een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit.

Foto via: Kessens
Foto via: Kessens

Salmuera

Salmuera is dé spot op de Rozengracht voor een goed diner. Als je op zoekt bent naar een restaurant met een diverse menu-kaart en originele gerechten, dan ben je bij Salmuera absoluut aan het juiste adres. Het restaurant wenst haar klanten op de best mogelijke wijze mee te nemen op een culinaire trip door Latijns-Amerika.

Het restaurant bekleedt twee verdiepingen en heeft een gezellige, overdekte binnenplaats. Het is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar iets nieuws en verfrissends. De service is uitstekend en het uitgebreide aanbod in smaken (zowel wat betreft de gerechten als de dranken), zal je beslist nog eens terug laten komen.

Foto via: Salmuera
Foto via: Salmuera

Sneaker District

Het is beslist een van dé hotspots wat betreft schoenen: Sneaker District. Deze winkel heeft het laatste op het gebied van toffe sneakers, dus absoluut een aanrader. Mocht je op zoek zijn naar een sneaker, dan is de kans groot dat deze hier te krijgen is. De winkel heeft een overzichtelijke, ruime indeling en het personeel is meer dan slechts verkoper. Ze hebben een grote voorliefde voor het product en weten er ook genoeg over te vertellen. Beslist een aanrader voor het kopen van je volgende paar sneakers.

Hutspot

Deze winkel is conceptstore voor volwassenen. Je krijgt er hele toffe kleding, maar ook vette items voor in huis, goede boeken en accessoires. Een winkel waar in principe voor iedereen iets te vinden is en waar menig hippe Amsterdammer te vinden is. De uitstraling van de winkel ademt veel Scandinavië. De inrichting is heel clean, licht en alles is heel overzichtelijk. Wanneer je op de Rozengracht bent dus rustig eens binnenlopen.

Foto via: Hutspot
Foto via: Hutspot

Dijkman Muziek

Dijkman Muziek ligt al sinds 1960 aan de Rozengracht en is bekend vanwege het grote assortiment en de vakkundige service. De winkel heeft werkelijk alles voor de muzikale persoon en heeft sinds een tijdje een volledig gerenoveerde gitaren-afdeling. Het is een winkel waar muzikanten van ver buiten Amsterdam naartoe trekken vanwege het aanbod en de service. Als je dus op zoek bent naar iets voor je drumstel, je gitaar of je dj carrière, dan is deze winkel een bezoek waard.

Foto via: Dijkman Muziek
Foto via: Dijkman Muziek

Wat betreft hotspots voor de man is er op de Rozengracht dus genoeg te vinden. Of het nu gaat om eten, drinken, kleding of muzikale interesses: de Rozengracht heeft een goed aanbod. Als je de Rozengracht hebt gehad, kunnen we je aanraden om deze 10 winkels eens te bezoeken, ook een goede dagbesteding.