1. Unsubscribe

Wellicht denk je dat jezelf moeite bespaard door je in te schrijven voor allerlei nieuwsbrieven. Echter is het verstandig om al deze abonnementen stop te zetten, het is ontzettend tijdrovend en je mailbox is al vol genoeg. Daarnaast leidt het bijzonder af wanneer je opeens een kortingscode van je lievelingsmerk in je mailbox ontvangt, terwijl je op het punt stond een klant terug te mailen.

2. Plan e-mail tijden

Eerder vertelden we hoe jij productiever kan werken. En werken vanuit je e-mail is daar niet één van. Wanneer je constant bezig bent om je e-mail te checken en deze te beantwoorden dan werk je niet efficiënt. Mails onbeantwoord laten de hele dag is ook niet erg netjes en slecht voor business. Plan daarom vaste tijden in waarop je e-mails beantwoord.

man man email e-mail beantworden werk office problemen carriere apple

3. Laat je e-mail op kantoor

Er is niets méér stressvol, dan ook nog eens bezig te moeten zijn met je e-mail terwijl je vrij bent. Wanneer je klaar bent met werk, weekend hebt of op vakantie bent kun je daarom beter je mail uitschakelen. Minder stressvol, beter voor je gezondheid en sociale contacten.

4. Switch naar instant messaging

Een andere tip is om in plaats van e-mail een instant messages te gebruiken. Vaak heeft jouw werk hier ook een vorm van. Zo gebruikt de redactie van MAN MAN slack. Waarom zou je dit verkiezen boven mailen? Het is sneller en minder formeel. Daarnaast is het soms makkelijker dan een face-to-face gesprek met een collega. Met instant messaging bespaar je kostbare tijd.

5. Houd e-mails kort

Niemand houdt ervan om een lange mail te moeten lezen. Het schrijven ervan is evenmin leuk, dus bespaar jezelf de moeite en houd je e-mails zo kort mogelijk. Het blijkt zelfs dat hoe langer een mail is, des te kleiner de kans is dat hij ook daadwerkelijk helemaal gelezen wordt. Zorg dus dat je alle essentiële informatie in een kort en bondige mail zet.