Ieder jaar weer verlaten vele millennials hun ouderlijk nest om te gaan werken of studeren in een stad waar van alles te beleven is. We vertrekken spontaan naar het buitenland om datgene te zoeken dat we in eigen land niet kunnen vinden. Maar uit onderzoek van Nestpick hoeven we helemaal niet zo ver weg.

Amsterdam

Amsterdam is namelijk wereldwijd verkozen tot meest geschikte stad voor millennials. Nestpick onderzocht duizenden steden om uiteindelijk tot de droomlocatie voor millennials te komen: Amsterdam. En hier mogen we best trots op zijn. Tijdens de ranking werd er gekeken naar verschillende elementen die een stad tot dé perfecte locatie maakt voor deze groep personen. Er werd namelijk gekeken naar de groei van de business eco structure, de mate van openheid en tolerantie van de stad en het aanbod naar de mogelijkheid voor millennials om te relaxen.

amsterdam-millennials-manman

Scores

Vooral op de punten start-ups, transport, gezondheid, internet snelheid, geslachtsgelijkheid, immigratie tolerantie, LGBT acceptatie en festivals, scoorde Amsterdam erg hoog. De score van woningaanbod is daarentegen dramatisch laag, maar voor degene die woonruimte in Amsterdam zoekt is dit vast niets nieuws. Amsterdam beschikt over een aantal stijlvolle lofts waar je bij weg droomt, helaas blijft het waarschijnlijk dus wel bij dromen. Ook de score van werkgelegenheid behoort niet tot de hoogste uit het rijtje. Woonruimte en werk, twee punten die wel heel belangrijk zijn wil je van Amsterdam je thuisbasis maken. Maar wanneer je na enige zoekacties deze twee punten binnen hebt, zit je in Amsterdam wel op de beste plek van de wereld. Direct onder Amsterdam zijn de steden Berlijn, München, Lissabon en Antwerpen te vinden. Wij Europeanen doen het dus zo slecht nog niet.

‘Wij’ zijn de generatie die geen auto of huis koopt maar wil reizen. Maar volgens Nestpick is dit dus helemaal niet nodig, want alles wat we nodig hebben is te vinden in Amsterdam.