Als student de kosten drukken door een tiny house te bouwen

Veel mensen zeggen dat hun studententijd een van de leukste tijden ooit waren. Dit kan zeker kloppen, maar wat veel mensen wel vergeten erbij te zeggen is dat alles echt enorm duur is.

Bradley, een Amerikaanse student uit Jacksonville, kwam ook achter dit feit. Alles was zo enorm duur. Hij moest geld besteden een zijn studie, de boeken, huur, eten en drinken en daarnaast ook nog eens aan zijn sociale leven. Hij kwam erachter dat op die manier leven de rekening wel erg omhoog duwde. Dat is wanneer Bradley met het idee kwam om een tiny house voor zichzelf te bouwen, met een budget van €14.000 euro. We kunnen wel stellen dat hij hierin geslaagd is.

Een tiny house heet niet voor niets een tiny house. Het volledige huisje is dan ook maar 8,3 bij 2,5 meter. Het huisje bestaat uit een zithoek met tv, een douche, een keuken en op de ‘bovenverdieping’  een tweepersoonsmatras/bed. Over het algemeen is het huisje dus niet veel groter dan een gewone kamer die je hier zou huren als je gaat studeren.

Buiten op de veranda heeft Bradley nog twee schommelstoelen neergezet, als finishing touch.

Bradley heeft een eigen bedrijf in tiny houses en campers

Aangezien het werk van Bradley zo gewaardeerd werd, heeft Bradley hier een daar wat klanten gekregen. Hij bouwt dus niet alleen maar voor zichzelf, maar nu ook al voor anderen. Hij houdt zich voornamelijk bezig met tiny houses en het ombouwen van campers.

Wist je dat je voor nog minder geld een container om kunt bouwen tot tiny house?