AliExpress. Dé Chinese webwinkel voor goedkope spullen. Maar met deze sneaky truc zou je een hoop eurootjes kunnen besparen wanneer jij je niet kan houden aan de nieuwe verkeersregels. Het is alleen niet helemaal legaal, dus als je slim bent deze truc toch maar niet uitproberen. Toch is de truc zeer opmerkelijk en grappig en daarom het vermelden waard.

Hoe werkt de AliExpress gadget?

De verkoper, Cinlinele, biedt twee magneetjes aan die je achter je kentekenplaat monteert en aan een 12-volt aansluiting hangt. Bijgeleverd zijn twee neppe boombladeren, gemaakt van metaal.

Je activeert de magneet met een afstandsbediening, waardoor de metalen boombladeren blijven ‘plakken’ op je nummerplaat van je auto. Je kenteken is dus niet meer zichtbaar (en dus niet te flitsen), en het lijkt dan of er per ongeluk een blaadje op je kentekenplaat is gewaaid. Goh. Toevallig!

Word je staande gehouden door de politie? Dan druk je op de afstandsbediening om de magneet te deactiveren. Het lijkt dan of de zwaartekracht zijn werk doet en het blaadje van het nummerbord afwaait. Wij weten niet zo goed wat we van dit trucje moeten vinden. Het is namelijk erg slim, maar dom tegelijk.

De blaadjes zijn voor 34 euro op AliExpress te vinden, inclusief afstandsbediening en magneet natuurlijk.

geen verkeersboete
Bron: Cinlinele Store op AliExpress
nummerplaat
Bron: Cinlinele Store op AliExpress

Andere manieren (die niet werken)

Helaas. Sinds Flitsmeister in België en Duitsland verboden is geworden, ziet het ernaar uit dat Nederland de volgende is. Er gaan een hoop broodje app verhalen rond over hoe je een flitspaal voor de gek kunt houden. Een veelvoorkomende is haarlak op je nummerplaat. Nou, wij kunnen je vertellen dat dat niet zal werken. Ook zó hard rijden dat de flitspaal geen tijd heeft om je te flitsen is onmogelijk. Het lijkt erop dat we maar gewoon de consequenties van te hard rijden onder ogen moeten gaan zien, mannen. Tenzij je net zo veel geluk hebt als deze automobilist. Hij reed te hard en werd geflitst, maar door deze meeuw heeft hij een hoop eurootjes in eigen portemonnee gehouden!

flitspaal geen boete te hard rijden