Het dragen van een helm bij het gebruik van een elektrische fiets

In Nederland is het dragen van een helm op dit moment niet verplicht, maar steeds vaker zien we dat gebruikers van elektrische fietsen zelf kiezen voor het dragen van een helm. Ook is er vaak gesproken over een mogelijke helmplicht voor de e-bike. Dit komt doordat de snelheid van een elektrische fiets of e-bike kan oplopen tot wel 25 kilometer per uur en het dragen van een helm kan bijdragen aan het veiligheidsgevoel op de fiets.

En dat is niet zonder reden: door het dragen van een helm kan je het oplopen van hoofdletsel met wel 71% verminderen. Het dragen van een helm is daarom zeker aan te raden en zal wellicht in je toekomst zelfs verplicht worden voor elektrische fietsen en e-bikes. Momenteel geldt die plicht alleen nog voor de zogenaamde speed pedelecs, vanwege de hogere snelheid van 45 kilometer per uur en het hogere risico op ongelukken daardoor.

Een geavanceerde e-bike helm binnenkort te koop bij de ALDI

Met de BIKEMATE e-bike helm van ALDI hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken in het verkeer. De helm is namelijk uitgerust met een achterlicht en reflecterende details, waardoor je altijd perfect zichtbaar bent voor andere bestuurders in het verkeer. Deze lichten bedien je bovendien met een bijgeleverde afstandsbediening, waarmee de helm beschikt over de nieuwste technologie. De helm beschikt daarnaast over een 15-kanaals ventilatiesysteem, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een bezweet hoofd op een zomerse dag. Dankzij een geavanceerd in-mold-ontwerp is de helm extreem licht van gewicht en zul je daarom geen last hebben van ‘een zwaar hoofd’ tijdens het fietsen. De e-bike helm is verkrijgbaar in twee verschillende maten: een kleine variant met een omtrek van 54 bij 58 centimeter en een grote variant met een omtrek van 58 bij 61 centimeter.

e-bike helm aldi

De helm ligt vanaf zaterdag 30 maart in de filialen van de ALDI voor een stuntprijs van slechts 54,99 euro!