Waar gaat Marianne over?

De serie Marianne gaat over Emma, een jonge schrijfster van horrorromans (gespeeld door de actrice Victoire Du Bois). Emma werd 15 jaar geleden in haar dromen lastiggevallen door een angstaanjagende vrouw. De dromen komen nu weer terug, waardoor ze zich genoodzaakt voelt terug te keren naar haar geboortestad. Daar ontdekt ze al snel dat haar fictieve personages wellicht meer van de realiteit bevatten dan ze ooit had kunnen bedenken.

Bekijk de trailer van de serie Marianne:

 

De cast van de Franse serie

De serie, die in 2019 verscheen op netflix, is gemaakt en geregisseerd door Samuel Bodin. Emma wordt gespeeld door actrice Victoire Du Bois, die je kunt kennen van Call Me By Your Name. In de serie zie je tevens de actrices Lucie Boujenah als Camille en Tiphaine Davoit als Aurore.

Wat vinden de Netflix-kijkers van de serie?

Ondanks de serie slechts één seizoen heeft, laat het een blijvende indruk achter bij de kijkers. Marianne scoort een nette 7.4 van de 10 sterren op IMDb en op Rotten Tomatoes scoort de serie een zeer goede 94% op Tomatomater en een indrukwekkende 86% Audience Score. Naast deze verbluffende scores op IMDb en Rotten Tomatoes, lieten de ‘normale’ kijkers op X (Twitter) lovende reacties achter over de serie:

reactie twitter

Reactie twitter

Reactie twitter

Ben je op zoek naar een angstaanjagende en meeslepende kijkervaring, zoek dan niet verder dan “Marianne” op Netflix. Met slechts acht leveringen is de serie gemakkelijk te bingewatchen in een weekendje. Voor de kijkers biedt de serie een meeslepende en intense kijkervaring, wat elke liefhebber van het horrorgenre zal waarderen. Dankzij de mix van spanning, mysterie en de bovennatuurlijke elementen zit je zeker weten op het puntje van je stoel.