Albert Verlinde koopt een Bentley Continental GT

De Bentley Continental GT is niet van kaliber-boodschappenautootje. Nee, deze serieus prijzige bak met 560pk is het serieuze werk voor wie bereid is serieuze pegels te splashen. Het is de performance om je te meten met een supercar – maar zonder al te veel op luxe in te leveren.

 

Multifunctioneel stuurwiel, stoelverwarming, keyless entry, boordcomputer, stuurwielverwarming – volop opties die de hedendaagse Bentley dus biedt. De nieuwere modellen komen doorgaans ook met diverse veiligheidsfuncties, zoals adaptive cruise control, een lane departure warning system en een bandenspanningscontrolesysteem.

albert verlinde koopt nieuwe auto

De roddelkoning van Nederland scheurt met een Bentley Continental GT ook zo van 0 naar 100 in ongeveer 4 seconden. Garant voor bekijks bij de stoplichten. Of die 320 km/u aan topsnelheid ooit aangetikt wordt? Zeer onwaarschijnlijk, maar het klinkt wel lekker stoer om te zeggen bij de vrijmibo – net als de klappende twin-turbo van deze 6.0 liter.

Hoeveel heeft hij betaalt voor zijn nieuwe auto?

Het precieze model die Verlinde heeft gekocht – dat is even gissen. Maar voor een gloednieuwe Bentley Continental GT tik je een slordige 334.633 euro af. En voor Verlinde kan het geluk niet op met deze aanschaf, hij lacht dan ook van oor tot oor: “Logisch met zo een prachtwagen onder de kont”, meldt hij aan Story. En dat hij het kan betalen… aan het salaris van Albert Verlinde zal het niet liggen.

Bron: Mediacourant / Gewoonvoorhem