Airfryer schoonmaken is zo lastig nog niet

Het schoonmaken van een airfryer vinden we vaak een behoorlijke klus. Vooral omdat we het vaak niet meteen schoonmaken na elk gebruik. De vet- en vuilresten gaan zich dan ophopen en dat zorgt voor een aardige schoonmaak klus. Gelukkig hoeven we niet meer keihard en langdurig te poetsen om de airfryer spik-en-span te krijgen. Er is namelijk een hele gemakkelijke tip die naast supersimpel en effectief, ook nog eens geheel milieuvriendelijk is: met deze tip kun jij de airfryer easy schoonmaken.

 

Wat heb je nodig?

Om je airfryer makkelijk schoon te kunnen maken heb je eigenlijk maar één ingrediënt nodig, dat ook nog eens milieuvriendelijk is: citroensap. Zoals je misschien weet, kun je citroensap voor veel verschillende dingen gebruiken. Het dient dus ook als een goed schoonmaakmiddel vanwege de natuurlijke zure eigenschappen. Het zuur in citroensap helpt om de vet- en vuilresten op te breken waardoor je het een stuk makkelijker van allerlei oppervlakken kunt verwijderen. Daarnaast ruikt het ook nog eens lekker fris! En wat al helemaal een fijn voordeel is van citroensap, is dat het natuurlijk volledig niet-giftig en milieuvriendelijk is.

De airfryer makkelijk schoonmaken met citroensap

Wanneer je de airfryer gaat schoonmaken, moet je het natuurlijk eerst goed laten afkoelen als je hem net hebt gebruikt. Vervolgens moet je wat aluminiumfolie pakken en dit op de bodem van de airfryer leggen. Schenk hier daarna een klein laagje water op en dan wat citroensap. Je kunt ook wat citroenschijfjes snijden en hier een aantal van in het water leggen. Sluit daarna de airfryer en zet het ongeveer 10 minuten aan op 180 °C. Zo simpel als wat.

Laat de airfryer daarna goed afkoelen, verwijder de aluminiumfolie en daarna kun je de binnenkant schoonvegen met een vochtige doek. Je zult merken dat de vet en vuilresten makkelijk weg te vegen zijn. Je kunt de airfryer daarna gewoon goed droogmaken en het in de open lucht laten liggen, zodat ook de laatste waterrestjes goed opdrogen. Is je airfryer al goed schoon, maar kom je niet van die vieze geur af? Dan kun je de binnenkant insmeren met citroensap, dit een half uurtje in laten trekken en vervolgens goed afspoelen met water. Ook dan kun je het even droogmaken met een theedoek of in de open lucht laten opdrogen.

Lees ook: Met dit trucje kun je een aangebrande pan eenvoudig schoonmaken