Sherlock is een klassieke detective

De serie die op Netflix komt, genaamd Sherlock, is gebaseerd op de detectiveverhalen van Sir Arthur Conan Doyle. Het gaat over een raadgevend detective, genaamd Sherlock Holmes. Deze goed functionerende sociopaat weet als geen ander hoe hij zijn neus in zaken moet steken, en ontrafelt de meest bizarre mysteries. Hierbij wordt hij bijgestaan door oud-militair dr. John Watson. De interessante persoonlijkheid van Holmes, in combinatie met de meest extreme situaties, zorgen voor grenzeloos vermaakt. Zonder dat je het doorhebt, heb je de seizoenen alweer gebinged. Een absolute aanrader dus.

Check hieronder de trailer van Sherlock:

 

Regie en cast van de misdaadserie

De regie van de serie ligt in handen van Steven Moffat en Mark Gattsiss. Steven Moffat heeft ook al de serie Doctor Who en Tintin op zijn naam staan. Mark Gattiss heeft The League of Gentlemen geregisseerd. De hoofdrol van Sherlock Holmes wordt vervuld door Benedict Cumberland. Hij speelde eerder ook al in The Imitation Game en in Star Trek: Into Darkness. De rol van dr. John Watson wordt vervuld door Martin Freeman. Deze acteur is absoluut bekend door zijn rol als Bilbo in de trilogie van The Hobbit, en is verder ook bekend van onder andere Black Panther. Dat belooft wat te worden met deze sterrencast!

Serie Sherlock

Reviews van critici en kijkers

De critici zijn zeer positief over de misdaadserie. Zo krijgt de serie een 9.1/10 op IMDb. Ook op Rotten Tomatoes scoort de serie goed. Zo krijgt hij 78% op de Tomatoemeter. Dat is al met al een keurige score. Ook de normale kijker beoordeelt de serie goed op dit platform. De serie krijgt van het publiek een score van maar liefst 83%.

Ook op X (voorheen Twitter) zijn de kijkers enthousiast over de serie, en doen er vele woorden over de serie Sherlock, die op Netflix komt, de ronde. Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd. Check ze hieronder:

SHERLOCK NETFLIX

sherlock seriesherlock netflixserie

Al helemaal warm geworden? De serie Sherlock is vanaf vandaag te zien op Netflix.