Alle kleine beetjes helpen. Wanneer je je aan deze tips houdt, moet het afvallen zeker goed komen.

1. Stel een duidelijk doel

Het motiveert je om ergens naartoe te werken, dus stel voor jezelf van tevoren een duidelijk doel en wijk hier niet van af. Weeg jezelf elke dag, op die manier kom je elke dag een stukje dichter bij je doel en zal je bij iedere progressie extra gemotiveerd raken.

2. Drink water (op de juiste manier)

Tip: twee glazen water drinken voor het diner zorgt voor een voller gevoel en zo voorkom je dat je teveel eet. Na 12 weken zie je hier de resultaten al van. Zorg ook overdag dat je genoeg water drinkt. Als je even wat anders wil, kun je ook overstappen op thee (zonder suiker).

afvallen tips routine dagelijks

3. Skip junkfood en vervang het door groenten

Deze mag dan wel obvious wezen, maar het is wel een van de moeilijkste tips om je aan te houden. Vervang zoutjes, chips of nootjes ’s avonds door rauwe groenten: het bevat minder calorieën, is gezonder en je zit er sneller vol door.

4. Gewichtheffen

Gewichtheffen is enorm goed voor je lichaam (mits je het op de goede manier doet), je bouwt spieren op en het verbrandt tegelijkertijd enorm veel calorieën. Een win-win-win-situatie.

5. Houd bij wat je eet

Er zijn genoeg gratis apps die je kunnen helpen bij het tracken van je calorieën. Op deze manier leer je hoeveel je van elke voeding nodig hebt.

6. Ontbijt!

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook wees een onderzoek in de American Journal of Clinical Nutrition uit dat het eten van ontbijt cruciaal is voor het behouden van je nieuwe gewicht. Fruit, yoghurt of eieren zijn een goed begin van de dag, maar deze ontbijtjes werken echt onwijs goed als je wil afvallen. 

afvallen simpele tips

7. Eet een grote warme maaltijd niet ’s avonds, maar ’s middags

Op deze manier verbrand je de calorieën nog die de maaltijd bevat en worden ze niet omgezet in vet als jij ’s avonds lekker op de bank ligt.

8. Vermijd gefrituurd eten

Dit is een enorme boosdoener voor je dieet. Gebruik een air-fryer of bak je eten in plaats van het in het frituurvet te gooien.

9. Fietsen en lopen

Pak je de auto naar je werk terwijl je eigenlijk ook kunt fietsen? Neem je altijd de roltrap of lift, terwijl je ook gewoon met de trap kunt gaan? Probeer zo veel mogelijk actief te blijven overdag. Zeker voor mannen met een kantoorbaan is dit aan te raden.

10. Falen is niet erg, maar geef niet zomaar op

Eén frietje met gaat het afvallen niet verpesten, ook al voelt dat misschien wel zo. Laat tegenslagen je niet demotiveren, al dat werk dat je hebt verricht zal namelijk als sneeuw voor de zon verdwijnen als je jezelf weer laat gaan.