Waarom lukt het afvallen niet?

Ten eerste is het belangrijk om genoeg te bewegen, want zonder dat je je halve uur beweging hebt gehad per dag, kan je wel stellen dat het afvallen niet lukt. Het is trouwens sowieso een goed idee om soms even frisse lucht te happen, want daardoor gaat je concentratie en productiviteit ook weer omhoog. Ten tweede is voeding een belangrijke factor. Gezond eten en niet te veel snoepen houden je gewicht op pijl en laten je, als je het goed doet, je ook nog eens afvallen.

Er zijn een aantal factoren die meespelen waardoor je niet afvalt, dit zijn er een aantal die je waarschijnlijk niet zag aankomen. Maar wij komen je redden.

baywatch

Door deze 5 dikmakers val je niet af

Lukt het afvallen dus niet en wil jij je overtollige kilo’s kwijtraken? Noteer deze vijf punten dan goed.

1. Bewerkte voedingsmiddelen

Producten die veel suiker, vet en zout bevatten en waar veel aan is gedaan in de fabriek noem je bewerkte voedingsmiddelen. Daarnaast bevatten ze weinig vitamines, mineralen en vezels. Taart, snoep, frisdrank en chips valt hier bijvoorbeeld onder.

Van voedingsmiddelen eet je namelijk snel veel te veel, zonder dat het echt voedingsstoffen bevat. Het meest vervelende van deze voeding, is dat je zelf niet snel door hebt dat je er veel van hebt gegeten, omdat ze ook totaal niet vullen. Let dus heel erg op wat er in je eten zit, bij de ingrediënten kan je al vaak zien hoeveel suiker erin zit vergeleken de goede ingrediënten.

2. Vettige voeding

1 gram vet bevat 9 calorieën. Het is dan ook niet gek dat je van een patatje mét dus enorm bijkomt. Maar dat is niet de grootste factor waardoor mensen onopgemerkt dikmakers naar binnen werken: bij het bereiden van voedsel gebruiken veel mensen ongemerkt te veel olie of boter. Wil je zeker weten dat je niet genoeg vet eet? (want een beetje vet op een dag is juist goed voor je) Weeg het dan van te voren af. Zo weet je altijd hoeveel gram vet je door je eten doet.

afvallen wolf of wallstreet

3. Light-producten

Ondanks dat er veel minder vet in de producten zit, maar als je even kijkt naar de ingrediëntenlijst, zal je zien dat die light-variant bijna net zo veel calorieën bevat. Niet alleen dat, maar er zitten ook nog ongelofelijk veel extra supplementen in die helemaal niet goed voor je zijn. Let dus altijd op met light-producten. Ze zijn meestal minder ‘light’ dan dat je denkt.

4. Beweging

Zoals hierboven al aangegeven: bewegen is zo ongelofelijk belangrijk voor het menselijk lichaam. Minimaal 30 minuten per dag. Deels omdat mensen niet door hebben hoe weinig calorieën ze verbranden met beweging. Denk je het allemaal zo goed te weten met je smartwatch? Sporthorloges geven ook vaak een heel onnauwkeurig beeld van je energiegebruik, omdat ze het allemaal vergelijken met andere gebruikers van het product.

running

5. Je eigen levensstijl is de reden waarom afvallen niet lukt

Veel mensen denken dat ze op hun calorie-inname letten, maar eten toch ongemerkt te veel om af te vallen. Je vergeet al snel hoeveel ongezonde dingen je naar binnen hebt gegooid, zoals een extra koekje bij de koffie of die halve reep chocolade toen je in bed lag. Het is goed om aan te leren om je voeding te registreren als je er echt geen grip meer op hebt. Zo denk je bij elk tussendoortje: “Oh, even opschrijven!” Daardoor ben je meer bewust van wat je precies eet op een dag.

Ben je helemaal ready om je levensstijl aan te passen en om te gaan afvallen? Check dan deze lekkere en gezonde tussendoortjes ter inspiratie. Succes!