Afvallen in januari

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw begin. Terugkijkend op het afgelopen jaar doe jij wellicht wel met een schuldgevoel. Te vaak de auto gepakt en te weinig de sportschool bezocht. Reden om de maand januari meteen een succesmaand te maken. Dit doe je door een aantal veranderingen door te voeren. Voor je het weet ben je die overtollige kilo’s kwijt en voel je je gezonder en fitter. Dit zijn een aantal tips om je te helpen met het afvallen in januari.

Eiwitten en vezels

Het afschaffen van die lekkere maar ongezonde tussendoortjes, kan ervoor zorgen dat jij met meer trek overblijft. Stoffen als eiwitten en vezels zijn in dit geval een goede oplossing. Producten met veel eiwitten, zoals mager vlees en peulvruchten, worden langzaam door het lichaam opgenomen. Je houdt hierdoor langer een verzadigd gevoel.

afvallen

Caloriearm voedsel

Een groot deel van het afvallen heeft te maken wat je in je mond stopt. Het is dus verstandig om de balans op te maken van wat jij eet en waar de dik makers zich bevinden. Kies bewust voor caloriearm voedsel. In dit geval kun jij wel blijven snacken, maar kom je niet veel aan. Voorbeelden van caloriearm voedsel zijn onder andere komkommers, wortels, aardbeien en appels. Veel groenten en fruit dus, en dat kan nooit kwaad.

Meer verbranden dan aankomen

Afvallen in januari doe je niet alleen door bepaalde producten wel of juist niet te eten. Ook lichaamsbeweging is in dit geval erg belangrijk. Je kunt kiezen om een teamsport te beoefenen, krachttraining op te pakken, of af te vallen met behulp van cardio. Probeer je lichaamsbeweging te combineren met een gezond en gevarieerd eet schema. Op deze manier kun je zorgen dat je meer kilocalorieën kwijtraakt dan dat je er bij eet.

Het is belangrijk om in de gaten te houden hoeveel kilo je kunt afvallen in een week. Door niet teveel te willen in korte tijd, kan jij jezelf op lange termijn een gezonde levensstijl aanmeten. Zo wordt 2020 het beste jaar tot nu toe.