Het onderzoek van Surrey University

Afvallen kan heel zwaar zijn en daarom worden er tegenwoordig veel onderzoeken gedaan naar hoe je optimaal kunt afvallen. Uit het nieuwe onderzoek van University of Surrey in Engeland zijn ze tot een opvallende conclusie gekomen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat het aanpassen van je eettijden kan leiden tot het verliezen van twee keer zo veel lichaamsvet. Hoe dan?!

Tijdens het onderzoek van tien weken volgde het onderzoeksteam van Surrey University een groep proefpersonen. De helft proefpersonen ontbeten en dineerden anderhalf uur eerder dan normaal. De andere proefpersonen deden dit op tijden die ze zelf prefereerden. De enige aanpassing was dat beide groepen na het avondeten niet meer mochten snoepen. En de resultaten zijn opvallend.

Experimenteren met je eettijden als je wil afvallen

Alle deelnemers vulden aan het eind van het onderzoek een enquête in waar zeer interessante resultaten uit voortkwamen. Zo bleek dat de groep die hun eettijden hadden aangepast na een tijdje minder begonnen te eten, vooral omdat ze minder trek hadden. Ook hadden ze minder momenten gedurende dag zin in een tussendoortje.

Maar de onderzoekers zeggen meer onderzoek te moeten doen om te kunnen weten of een langere periode van vasten tot meer vetverlies leidt. Het experimenteren met je eettijden kan volgens diëtiste Samantha Cassetty een goed idee zijn. “Je moet je lichaam de kans geven je eten te verteren voor het slapengaan”, zegt Samantha. Ook is het volgens Samantha van belang om je dag met een stevig ontbijt te beginnen en goed te lunchen.

Lees ook over deze simpele tips waarmee je in één maand 5 kilo kunt afvallen.