Hoe kan je afvallen middels een keto-dieet?

Je hebt allerlei manieren en diëten om af te vallen en om spieren te kweken. Een van de meest populaire manieren om af te vallen is het koolhydraatarm dieet. Hierbij sla je de maaltijden en dranken om die ervoor zorgen dat je lichaam vet opslaat en je dus een buikje krijgt. En we hebben er bij MAN MAN al eerder over gehad, maar het keto-dieet is een goede manier om die overtollige kilo’s kwijt te raken.

Je vervangt de voedingsproducten met een hoog koolhydraat-gehalte door producten die veel eiwitten en/of vet bevatten. Doordat je koolhydraten ontwijkt, veroorzaak je ketose in je lichaam. Je houdt je lichaam voor de gek door het te laten denken dat je geen voeding inneemt, daardoor gaat het leven op de vetreserves. Het gevolg: het gaat de vetreserves verbranden.

Wat mag je drinken tijdens het ketogeen dieet?

Koolhydraatarme dranken, kan je er naast water nog meer opnoemen? Het is natuurlijk wel lekker om niet alleen water te drinken, maar ook wat variatie in je drinken kan hebben tijdens het dieet. Daarom hebben we de 10 lekkerste en beste keto-drankjes voor je op een rijtje gezet.

1. Whey proteïne shake

Het meest eiwitrijke drankje in het lijstje: de Whey proteïne shake. Sporters en bodybuilders zweren bij het drankje, omdat de eiwitten in de shake zorgen voor een goed spierherstel. Wanneer ze voor deze optie kiest, koop je een pot (of zak) met Whey-poeder. Deze mixen de meesten met water. In het drankje zitten vrijwel geen koolhydraten, waardoor het een perfect alternatief is voor water.

protein shake in sportschool

2. Koffie

Geen Latte Macchiato, ook geen koffie verkeerd en geen cappuccino. Als je je koffie zwart drinkt, mag je tijdens je keto-dieet zoveel koffie drinken als dat je wilt. En wil je toch een zoete touch aan je koffie geven, gebruik dan kunstmatige zoetstof en sla de melkproducten over. In melk zitten namelijk alle stoffen die je juist niet wilt consumeren tijdens je dieet.

3. Groene thee

Een kopje groene thee is ideaal als ochtenddrankje. Ten eerste zit het drankje vol antioxidanten die een positieve invloed zouden hebben op je gezondheid. Bovendien zit er ook minder cafeïne in thee dan in koffie. In de ochtend is dat wel fijn, voordat je met een energiekick opstaat en daarna inzakt. Daarnaast zit er in groene thee een klein percentage eiwitten.

4. Zwarte thee

Uitgekeken op groene thee? Dan is zwarte thee een prima alternatief. Ook in deze thee zit een kleine hoeveelheid eiwitten en neem je slechts 1 calorie in wanneer je dit drankje drinkt. Ideaal als keto-dieet drinken dus.

5. Water met bubbels

Als je het juist lekker vindt om water te drinken, maar je bent uitgekeken op normaal water, dan is bruisend water een lekkere variant. Het is iets meer verfrissing dan normaal water en je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om prikwater te kopen mét een lekker smaakje. Er zijn genoeg varianten, maar let er wel op dat je een fles koopt waar géén toegevoegde suikers in zitten.

6. Zero frisdrank

Een goed alternatief van frisdranken die suikers bevatten: zero-frisdrank. Zo kan je een cola zero pakken of een sprite zero sugar. Het voordeel is dat er heel veel verschillende frisdranken zonder suiker zijn, dus je nooit uitgekeken bent op één soort. Lekker variëren dus. Maar let wel: er zitten zoetstoffen en chemicaliën in de zero-varianten, dus drink er niet te veel van. De vervangers voor suikers zijn niet per definitie goed voor je.

zero sugar keto-dieet

7. Melk, maar dan niet van de koe

Net zoals de melk in je koffie, is melk over het algemeen niet goed voor je als je bezig bent met een keto-dieet. Maar je hebt genoeg plantaardige varianten van melk die wél goed voor je zijn en geen koolhydraten bevatten. Wat dacht je van amandelmelk, sojamelk, kokosmelk, rijstmelk, havermelk of hennepmelk. En nee, van de laatste melk ga je niet spacen.

8. Sterke drank

Let op: dit is geen drankje dat je in de ochtend moet consumeren. Maar mocht je in de avond zin hebben in een kleine alcoholische versnapering, dan is sterke drank een goed alternatief voor de koolhydraat-rijke drankjes zoals bier en zoete cocktails. Whisky, cognac, cognac, rum, wodka, gin en tequila zijn allemaal drankjes waar bijna geen koolhydraten in zitten. Dus weet wat je drinkt, als je volgende keer even uit de ban springt.

9. Koolhydraatvrije bieren

Mocht je geen fan zijn van likeur, dan is een koolhydraatvrij biertje een goed alternatief. Al jaren wordt er geëxperimenteerd met verschillende bieren om van de koolhydraten af te komen en gelukkig komen er steeds meer varianten en soorten bieren zonder de dikmaker.

10. Water

En toch is water soms het lekkerste drankje dat er bestaat en het beste als je wil afvallen. Dat moment dat je bijvoorbeeld een lange wandeling hebt gemaakt of hard hebt gesport en je de eerste slok neemt van een glas water, wat een moment. En in water zitten geen gekke alternatieven voor suiker. Zo puur als water. Proost!

En ben je een echte bierliefhebber? Misschien moet je dan overwegen om een bierdieet te volgen.