Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

Je zult vaak te horen hebben gekregen dat hardlopen een goede optie is om af te vallen. Maar er zullen ook een aantal mensen onder ons zijn die daar echt niet van houden. Gelukkig zijn er een aantal work-outs die effectiever zijn dan hardlopen wanneer je wil afvallen.

 

Hoeveel calorieën verbrand je nou eigenlijk met hardlopen? Daar is gelukkig een hele makkelijke berekening voor. Je neemt je aantal gelopen kilometers en deze vermenigvuldig je met je gewicht. Dus als je 80 kilo weegt en je hebt 6 kilometer hardgelopen dan heb je in de tussentijd (6×80=) 360 calorieën verbrandt. Natuurlijk zit er wel een verschil in als je aan het wandelen bent, aan het joggen of daadwerkelijk aan het sprinten bent. Bij het sprinten vraag je natuurlijk een stuk meer van je lichaam dan bij een rustige wandeling.

Met deze alternatieve oefeningen kan je sneller afvallen dan met hardlopen

Met de onderstaande vijf oefeningen verbrand je meer calorieën dan met hardlopen. Het zijn oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen en ze zijn vrij simpel. Sommigen kun je zelfs thuis beoefenen zodat je niet naar de sportschool hoeft te gaan, maar alsnog je doel kunt behalen.

1. Intervaltraining

We gaan wel even vervelend doen, want deze heeft wel daadwerkelijk iets met hardlopen te maken. Hier verbrand je wel nóg meer calorieën mee. Het is in principe hetzelfde, maar je bent niet constant hetzelfde saaie tempo aan het aanhouden, dan kan het een stuk leuker maken. Je versnelt constant kleine stukjes en andere stukjes loop je langzamer.

 

2. Kettlebell Swings

Een mooie oefening voor thuis als je een kettlebell hebt, maar deze oefening is ook prima uit te voeren in de sportschool. Hoe zwaarder de kettlebell, hoe beter! Toch moet je niet een té zwaar gewicht pakken, anders heb je namelijk een grote kans op blessures. Je verbrandt met deze oefening behoorlijk wat calorieën aangezien de beweging die je maakt geen natuurlijke beweging is. Je zou met deze oefening gemiddeld 20.2 calorieën per minuut verbranden.

 

3. Kickboksen

Kickboksen is ontzettend leuk om te doen en gelukkig verbrand je er ook nog eens een hoop calorieën mee. Als je de nodige attributen thuis hebt, kun je dit ook heel makkelijk thuis doen, maar je kunt je ook aansluiten bij een groep in de sportschool of daadwerkelijke lessen volgen. Met kickboksen verbrand je ongeveer 750 tot 900 calorieën per uur.

 

4. Touwtje springen

Je hebt dit vroeger vast vaak gedaan, dus moeilijk is het zeker niet. Als je touwtje springt op een redelijk hoge intensiviteit, dan verbrand je zo’n 600 tot 800 calorieën per uur. Ondanks dat het simpel lijkt, is het toch nog best zwaar kunnen wij je vertellen. Bekijk ook hoelang je moet touwtjespringen per dag.

 

5. Burpees

Misschien ken je ze wel: burpees. Deze oefening is perfect om je conditie op te bouwen, want het vereist natuurlijk het één en ander van je lichaam. Het is dan ook een oefening waar je erg veel calorieën mee kunt verbranden. Wil je niet naar buiten om hard te lopen? Dan is dit een perfecte oefening om binnen de muren van je huis uit te oefenen. Als je de burpees goed uitvoert dan verbrand je zo’n 12 calorieën per minuut. Dus hoe langer je dit doet, hoe meer calorieën je zult verbranden.

 

Wil je afvallen en er niet al te veel tijd per dag kwijt aan zijn? Check dan de 20-minuten work-out.