ADE 2019

Niet alleen voor de Amsterdamse inwoners is dit een van de drukste weken. Er komen namelijk genoeg mensen zowel uit het buitenland naar onze hoofdstad, speciaal voor ADE 2019. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober is het gekkenhuis in de stad. In deze vijf dagen is het dag en nacht losgaan op meer dan 2500 artiesten, 1000 events op meer dan 200 locaties. Ja, zo veel. Maar welk feest moet je nou echt bezoeken? Wij zochten het uit.

DGTL

DGTL is toch wel een van onze favoriete festivals. Natuurlijk is dit festival ook tijdens ADE 2019 van de partij. Met vijf feesten in vier dagen tijd werken ze toch weer hard aan de winkel om de dikste feesten neer te zetten.

Dgtl – Ben Klock B2b Marcel Dettmann
Op donderdag wordt het eerste grote festival gehouden. Dit jaar zijn alle feesten bij het NDSM-werf in de Scheepsbouwloods. Ben Klock en Marcel Dettmann staan hier een set te draaien die zorgen voor een flinke dosis aan techno en house. Er zijn twee areas waar jij tot 07:00 uur in de morgen wel zoet mee bent. Ook dit jaar komt Jeff Mills ook weer langs. De loods biedt de perfecte ruimte voor een heerlijke grimmige, bijna Berlijnse techno bunker sessie.
DGTL ADE 2019
DGTL x Bonobo presents Outlier

Mocht je na een week feesten nog puf over hebben, dan wordt er zaterdag nog afgesloten met Bonobo. Deze samenwerking is afgelopen jaar geïntroduceerd en wegens groot succes komt het dit jaar gewoon weer terug. Naast een DJ set van Bonobo is ook de live show David August te bewonderen. Verder is er nog een scala aan artiesten aanwezig die avond zoals Jon Hopkins, The Black Madonna, HAAi, Bradley Zero, Ki/Ki en Catching Flies. Genoeg om een avond flink gas te geven, als je het ons vraagt.

STRAF_WERK x KÖLSCH

Op vrijdag 18 oktober van 22:00 tot 07:00 gaat het los in de Kromhouthal. Vorig jaar was dit evenement al uitverkocht, dus dat zal dit jaar echt niet anders zijn. Kölsch zal weer de hele tent afbreken. Net als toen was hij met zijn label IPSO van de partij, dus we verwachten weer een mooie show te ontvangen. Na het zien van de aftermovie van zijn show hebben we niet veel woorden nodig om te zeggen dat dit zeker een bezoekje waard is.

ELROW

Op zondag 20 oktober wordt dit feest overdag gehouden. Elrow goes to ADE. Dit is een van de dikste festivals die overdag wordt gehouden. Je kan van 14:00 tot 23:00 uur lekker dansen zodat je op tijd in je bed ligt, mocht je maandag weer naar kantoor moeten. Ook dit feest wordt in de Kromhouthal gehouden, dit is toch wel een van de vetste locaties om een dik feest te geven. Deze locatie zal namelijk omgetoverd worden tot een ruimtelijke sfeer die jou het gevoel geeft dat je echt in de ‘space’ bent. Trek je astronauten pak maar vast aan, want dit festival wil je zeker niet missen.

AUDIO OBSCURA

Op vrijdag 18 oktober is Audio Obscura te vinden bij Muziekgebouw aan ’t IJ. Deze nacht ligt de focus op de Berlijnse technokunstenaar Len Faki. Hij zal dit jaar zijn debuut maken bij Audio Obscura. Hij zal je de hele nacht meenemen met een reis door zijn recordbox. Je kan veel techno verwachten van zowel internationale als Nederlandse artiesten. Dit maakt het lekker afwisselend, waardoor er voor ieder wat wils is.

ADE 2019

Lil’ Amsterdam Centraal Station

Een verrassende en hippe locatie in de hoofdstad, op Amsterdam Centraal Station. Sinds het najaar van 2017 is Lil’ Amsterdam Centraal Station een onontdekte parel. Ook met ADE is dit een hotspot die het bezoeken meer dan waard is. Meerdere avonden (lees: nachten) lang kan jij hier terecht voor een heerlijk feestje. Donderdag 17 oktober (Line up: Moto City Drum Ensemble & Young Marco) en zaterdag 19 oktober (Line up: Patrick Topping, Krystal Klear b2b Man Power & Spencer Parker) wordt er in samenwerking met Audio Obscura voor een onvergetelijke party gezorgd. De dag ertussen, vrijdag 18 oktober, staat er tevens wat speciaals op het programma. Dan kan jij genieten van de tracks van Confession, het label van de Franse DJ en producer Tchami. Laat je onderdompelen tussen de lekkerste tracks op een van de hipste locaties van Amsterdam.

Happy Feelings

Ben jij in de mood voor een feestje met de vrolijkste house en disco muziek? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op zaterdag 19 oktober vindt namelijk de Happy Feelings ADE Special plaats, bij Undercurrent. Van 22:00 kan jij tot vroeg in de ochtend jezelf helemaal uitleven en een onvergetelijke avond beleven. Wat kan je verwachten? Extra confetti in de kleuren geel en zwart, een fijne sfeer waarbij plezier overduidelijk op #1 staat en een line-up die ervoor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan. Je zal onder andere vermaakt worden door optredens van $pma, Alex Rueda, Discographic en Chiquago. Let’s go!

happy feellings

Heb jij je planning al gemaakt voor het weekend? Aan de opties zal het in ieder geval niet liggen.