Waar kennen we Brooke Shields ook alweer van

Brooke Shields is een model en actrice geboren boren in Manhattan, New York City in 1965. Je kunt haar kennen uit verschillende films en televisieseries, maar staat vooral bekend om haar rol als Emmeline Lestrange in de 1980 film The Blue Lagoon. Al met 11 maanden oud had ze haar eerste baan als model te pakken. Met veertien jaar oud was Brooke Shields de jongste model ooit die op de cover van het magazine Vogue heeft gestaan. Na veel modellenwerk en af en toe een kleinere rol in film, heeft ze haar pad omgegooid en heeft ze zich volledig gefocust op film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brooke Shields (@brookeshields)

 

De iconische fotoshoot uit 1980

Je kunt niet over de jaren 80 praten zonder de super populaire Brooke Shields te benoemen. In 1980 deed ze een fotoshoot voor Calvin Klein met het broekenmerk Jordache. Alhoewel de foto’s er misschien op het eerste gezicht niet bijzonder uitzien, is er veel te doen geweest over deze fotoshoot. Brooke was namelijk nog maar vijftien jaar oud toen ze voor deze shoot uit de kleren moest. Naast de foto’s deed ze ook de reclames voor deze campagne en er zijn meerdere televisienetwerken geweest die de advertentie niet hebben uitgezonden. Zelfs geeft Brooke aan niks in de gaten te hebben gehad toen ze de fotoshoot en de advertentie deed. Nu, meer dan 40 jaar later, ziet het model in dat haar toenmalige werk toch wat te pikant was voor 15-jarige.

Op 57-jarige leeftijd heeft Brooke Shields ervoor gekozen om de fotoshoot opnieuw te doen, maar dan met een leeftijd en lichaam dat beter bij de foto past. Ze wil met deze nieuwe foto laten zien dat het onnodig is om vrouwenlichamen te blijven fotoshoppen en dat iedereen mooi is zoals ze er zelf uit zien. Kijk hieronder zelf maar eens hoe mooi ze nog steeds is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brooke Shields (@brookeshields)

Gelukkig voor ons is Brooke Shields niet de enige die onlangs uit de kleren is gegaan voor een fotoshoot. Ook Kendall Jenner plaatste laatst deze enorm pikante foto op Instagram. Zij gaat alleen wel een stapje verder.