Wat zijn leuke activiteiten voor een vriendenweekend?

Wanneer je met de vriendengroep een weekendje weg gaat, kan het nog weleens een kunst zijn om te beslissen wat je nu eigenlijk gaat doen. Met de onderstaande activiteiten weet je zeker dat je een onvergetelijk weekend met je maten hebt.

 

1. Karten

Of je nu Formule 1-fan bent of niet, een beetje rondcrossen in een kart is altijd leuk. Karten kan zowel op een binnen als een buitencircuit en er is zelfs zoiets als ijskarten, waarbij je over een ijsbaan rijdt. Ga de strijd aan met je vrienden: wie komt er het eerst over de finish?

2. Huur een motorboot

Hoe je het ook wendt of keert, een weekend met de mannen zit vaak vol actie. Ben je toe aan wat nieuws? Dan kan je – als het weer het toelaat- een motorboot huren om over het water te scheuren. Zet je zonnebrilletje op, geef flink gas en je krijgt tijdens de zomerse dagen het gevoel alsof jij je op een tropische plek bevindt. Ideaal!

3. Stedentrip

Waar je zelf ook woont, het kan altijd leuk zijn om eens in een van de vele Nederlandse steden te gaan kijken. Bijvoorbeeld in onze hoofdstad, waar je wel meer dan een weekend kunt vullen met alle mogelijke activiteiten. Overigens hoef je je niet alleen te beperken tot Amsterdam, want er zijn genoeg verborgen parels waar jij een heerlijke dag kan beleven. Tip van de redactie: steden als Maastricht en Den Bosch zijn de moeite meer dan waard.

vriendenweekend activeiten leuk

4. Skydiven

Voor de echte waaghalzen zijn er dan nog altijd dit soort activiteiten. Ziet de hele vriendengroep het wel zitten om uit een vliegtuig te springen? Dan kun je gaan parachutespringen of – als je nog verder de hoogte in wilt – gaan skydiven.

5. Een bierproeverij

Voor de bierliefhebbers een ideale optie. Waarschijnlijk ga je toch al wel ergens een biertje drinken, dus waarom maak je er dan niet gelijk een hele experience van? Er zijn verschillende brouwerijen door het hele land die bierproeverijen organiseren en soms kun je zelfs een kijkje achter de schermen krijgen. Als je er dan ook nog wat borrel hapjes bij bestelt, is het helemaal compleet.