Will en Jada Smith krijgen ruim 10.000 vierkante meter voor 11.3 miljoen dollar

Op zich is het kopen van een andere woning niks bijzonders. Ook het prijskaartje van 11,3 miljoen dollar is voor Amerikaanse begrippen redelijk normaal. Opvallend is wel het feit dat het stel al acht huizen heeft. Ze kunnen dus naar hartenlust gaan reizen terwijl ze feitelijk nooit ver van huis zijn. Blijkbaar is het nooit genoeg en dus trok het echtpaar de portemonnee om een groot herenhuis in Hidden Hills te bemachtigen. Dat is overigens niet zomaar een leuke locatie, er wonen namelijk meerdere gefortuneerde Amerikanen. Zo vind je hier ook de residentie van onder andere Drake, Kaley Cuoco, Kylie Jenner en Jeffree Ster.

 

De nieuwe woning van de familie Smith bestaat uit twee woonlagen en is vorig jaar verrezen op een stuk grond van meer dan 10.000 vierkante meter. Het landgoed stond sinds afgelopen juni vorig jaar te koop en het heeft even geduurd voor de Smiths serieuze interesse toonden. Waarschijnlijk lag dat aan de vraagprijs van 12.2 miljoen dollar. Of Will Smith goed heeft onderhandeld weten we niet, maar hij heeft er in ieder geval 9 ton minder voor betaald in oktober van 2021.

huis will smith

De woning ligt lekker verscholen zodat zowel Will als Jada volop privacy hebben. Om precies te zijn ligt het aan het einde van een doodlopende weg achter een lange oprijlaan. Daar eenmaal aangekomen ligt het 1,2 hectare grote landgoed bovenop een berg met uitzicht over een aanzienlijk deel van de San Fernando-vallei. Kortom, het uitzicht moet waanzinnig zijn. In de woning zelf is een zee van ruimte beschikbaar. We noemen de grote living, een open keuken met twee kookeilanden en een grote bijkeuken, een bioscoop met goed geïsoleerde muren en een ‘entertainment room’ met een privé-bar. Ook de fitnessruimte ontbreekt niet. Die is overigens iets anders ingericht dan jouw home-gym. Will Smith heeft hier de beschikking over een eigen stoomdouche, een eigen eetkamer inclusief wijnkast.

Met zes slaapkamers heeft het stel meer dan voldoende ruimte voor een aangename nacht. Nog leuker: elke slaapkamer heeft een eigen badkamer en de master suite – die bevindt zich op de bovenste verdieping – is extreem luxe uitgevoerd met een open haard, zithoek, twee kleedkamers en een ingebouwde koelkast en een koffiebar. Klinkt waarschijnlijk als muziek in je oren, maar er is meer. Will Smith wil zich blijkbaar niet vervelen en dus is ook de tuin voorzien van talloze luxe zaken. Zo kan hij helemaal los gaan op de meer dan complete buitenkeuken met barbecue, bovendien kan hij zijn gasten trakteren om frisse duik in het zwembad met ingebouwde spa.

bioscoop will smith huis

Mocht je overigens net als Will en Jada Smith niks op hebben met een strak aangelegde tuin, kijk dan ook even goed wat ze met het achterste deel hebben gedaan. Hier bevindt zich namelijk nog een extra zitplek, compleet met een open haard, een sportveld en een ‘sereniteitslounge’ zoals Will Smith het noemt. Kortom, je treft weinig gras aan bij het gezin en dus zal hij geen omkijken hebben naar de kosten van het tuinonderhoud. Prima geregeld dus.

Of Will en Jada Smith de woning zo laten, lijkt ons sterk. De kans dat een binnenhuisarchitect binnen kort een interessante opdracht krijgt lijkt vrij realistisch. Het contrast met de andere woning van de familie Smith is namelijk erg groot. Het echte hoofdverblijf van het paar is namelijk een op maat gemaakt mega-landgoed van 42 miljoen dollar aan de rand van Calabasas. Dat heeft namelijk een opvallend Marokkaans interieur. Overigens zit het kopen van mooie huizen wel in de genen van de Smiths, dochter Wilkow Smith kocht vorig jaar namelijk voor 3.1 miljoen dollar een indrukwekkende woning in Malibu.

Zie hieronder meer foto’s van de woning:

slaapkamer will smith en vrouw jada

luxe woning acteurzwembad in achtertuin luxe