Voor je eerste parachutesprong is het gebruikelijk om een tandemsprong (ook wel duosprong) te doen. Dit is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met parachutespringen. Naast dat je een beetje ballen moet hebben om de sprong te durven maken, hoef je namelijk niets te doen. Na een inleidende instructie van een instructeur, stap je het vliegtuig in en wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Op een hoogte van zo’n drie kilometer schuift de deur open en val je samen met de jumpmaster met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur naar beneden… Dat moet je toch een keer gedaan hebben? Maar waar kun je nou in Nederland het beste parachute springen?

1. Parachutespringen in Texel

Wanneer je op Texel bent moet een parachutesprong hoog op je lijstje staan. Het grootste eiland van Nederland is namelijk nog mooier wanneer je het van boven ziet. Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring, geniet je van een schitterende panorama view. Het hele eiland ligt letterlijk onder je. Na een halve minuut opent zich boven je hoofd een extra grote parachute. Hiermee zweef je zachtjes, hangend aan je jumpmaster, terug naar Texelse bodem. Nadat je als een veertje bent geland zul jij het met ons eens zijn dat dit een van de mooiste locaties van Nederland is om een sprong te doen.

parachutesprong tandemsprong texel man man 1

2. Rotterdam

In Rotterdam beleef je een geheel andere sprong. Hier stijg je namelijk op vanaf Rotterdam Airport. Na ongeveer een kwartier vliegen spring je – stevig vastgehaakt aan je ervaren instructeur – vanaf ongeveer vier! kilometer hoogte het vliegtuig uit. Na een vrije val van zo’n 40 seconden opent de instructeur de parachute op twee kilometer boven de grond. Tijdens de sprong geniet je van een schitterend landschap en de skyline van Rotterdam.

parachutesprong zeeland parachutespringen man man

3. Zeeland

Ook hier kun je terecht voor een schitterende parachutesprong van minimaal drie kilometer hoogte. Door de combinatie van zee, rivieren en land is het uitzicht uniek. Je kunt hier met recht spreken van “a jump with a view”. Vanaf het vliegveld in het kleine plaatsje Arnemuiden zul je de lucht ingaan. En sluit de dag af in het gezellige Middelburg, een paar kilometer verderop.

parachutesprong tandemsprong man man

Parachutespringen is een indrukwekkende ervaring. Hopelijk kun jij in Texel, Rotterdam of Zeeland terecht om een parachutesprong te maken en kun je weer iets van je bucket list strepen.