Grote winsten voor de Action in 2023

Het afgelopen jaar is de omzet van de Action met maar liefst 28 procent gegroeid. Dit komt neer op een jaaromzet van een geruime 11 miljard euro. Daarnaast stijgt de operationele winst met wel 34% ten opzichte van 2022, wat uitkomt op zo’n 1,6 miljard euro. Dat zijn flinke bedragen.

Een belangrijke factor die bijdroeg aan de omzetgroei waren de nieuwe filialen die Action heeft geopend. Afgelopen jaar heeft Action maar liefst 303 nieuwe winkels geopend. Dat is er dus bijna iedere dag eentje. Daarnaast hebben ze weer een nieuw land waar ze beginnen met het plaatsen van filialen. Op 29 februari 2024 hebben ze hun eerste filiaal geopend in Porto (Portugal). Langzamerhand neemt Action zo dan ook steeds meer landen over, en kunnen zij blijven groeien.

Lagere prijzen

Door deze grote omzet heeft de Action veel producten verder in prijs kunnen verlagen, wat de discountketen nog populairder maakt. CEO Hajir Hajji zei: “We hebben de prijzen van tal van producten kunnen verlagen, waardoor onze klanten konden profiteren van verbeterde toeleveringsvoorwaarden”. Verder was hij ontzettend trots op de grote hoeveelheid klanten die hij iedere week in zijn winkels krijgt, namelijk 15.3 miljoen per week. ” Ik ben zeer trots op onze 69.040 collega’s die dit hebben mogelijk gemaakt”

Verduurzamen

Andere delen van de winst gaan naar het verduurzamen van de winkels. Zo investeren ze in energiebesparende LED-verlichting, en rijden de eigen vrachtwagens van de keten op HVO-diesel. Deze diesel is gemaakt van plantaardige oliën, geproduceerd uit afval, restoliën en vetten, zoals afgewerkt frituurvet. Ze zijn dan ook op het gebied van uitstoot goed op weg om de klimaatdoelen te behalen.

Al met al blijft Action dus hard groeien. Met steeds meer filialen en lagere prijzen lijkt het de goede kant op te gaan met Action. We zijn dan ook benieuwd of Action in 2024 net zo goed gaat scoren als in 2023. Wil je weten hoeveel je verdient bij de Action? Zoveel verdien je als filiaalmanager bij de Action.

Bron: Business Insider