Een adembenemende locatie in hartje Utrecht

Dat de woning uitstekend gelegen is mag geen verrassing zijn. De woning is te vinden in het centrum van Utrecht aan de Kromme Nieuwegracht 2. Echter valt de woning wat betreft stijl en architectuur nogal op in het historisch stadshart van Utrecht. De woning is ontworpen in 2001 door het gerenommeerde architectenbureau Sluijmer en van Leeuwen, en is een absoluut icoon op het gebied van moderniteit en stijl. Het bestaat uit een karakteristieke structuur met veel glas en staal.

De woning is daarnaast verdeeld over zeven woonlagen, waaronder twee unieke veertiende-eeuwse werfkelders die het verleden vertegenwoordigt binnen het moderne pand. Dit huis is dus niet zomaar een architectonisch meesterwerk, maar het heeft meer weg van een statement.

woning 7 verdiepingen utrecht

Het huis heeft een souterrain met uitzicht op de gracht

Ja, je las het goed: deze woning bestaat maar liefst uit zeven (!) woonlagen. Het pand heeft namelijk een bijzondere indeling. Op de begane grond bevindt zich één kamer, die momenteel in gebruik is als werkkamer. Een moderne trap geeft vervolgens toegang tot alle andere etages in het pand, inclusief het souterrain in de werfkelder.

Het souterrain heeft uitzicht op de grachten van Utrecht en is voorzien van vloerverwarming. Daarnaast beschikt het souterrain over een prachtige, houten keuken. De ruimte vindt daarmee een perfecte balans tussen moderne luxe enerzijds, en historische charme anderzijds. De rest van de ruimte is ingericht als woongedeelte, met meer dan genoeg ruimte voor een zithoek en een eettafel. Vanaf de bank kijk je vervolgens uit over de historische grachten.

Kromme Nieuwegracht 2

Hoe zijn de andere verdiepingen van de woning ingericht?

Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich één slaapkamer. De derde verdieping beschikt opnieuw over een slaapkamer, alleen is deze voorzien van opbergruimte en een badkamer. Deze slaapkamer, en tevens de gehele derde verdieping – zou je zodoende kunnen beschouwen als master bedroom. De doucheruimte bestaat uit een douchecabine, een wastafel en een toilet. De vierde verdieping is vervolgens erg verrassend: hier bevinden zich een tweede keuken, die voorzien is van een bijbehorende eetkamer. De hal op de vierde verdieping geeft daarbij toegang tot een balkon, waar eveneens ruimte is voor een dinertje tijdens de warme zomerdagen. En dat is nog niet alles: op de vijfde verdieping vind je een luxueus dakterras. Hier vind je een oase van privacy waar je in alle rust kunt genieten van het panoramische uitzicht over de stad en de Dom.

Wat betaal je voor deze unieke woning?

Zoals jullie hebben kunnen lezen, gaat het om allesbehalve een doorsnee woning. In totaal heeft de woning een oppervlakte van 123 vierkante meter, verdeeld over maar liefst zeven verdiepingen. Het pand telt in totaal acht kamer, waarvan drie slaapkamers. De woning werd opgeleverd in 2002, maar de kelders stammen nog uit de veertiende eeuw. Bovendien beschikt de woning over een eeuwig afgekochte erfpacht. Dat gezegd hebbende is het tijd voor het prijskaartje. Komt ie: de woning staat te koop op Funda voor een bedrag van 980.000 euro k.k. Dat is geen misselijke vraagprijs, maar je krijgt er ook veel bijzonders voor terug. Zie jij jezelf al borrelen of dineren met uitzicht op de Dom, dé parel van Utrecht? Bekijk hieronder meer foto’s van de woning aan de Kromme Nieuwegracht 2, te Utrecht:

slaapkamer utrecht woning

meest bekeken woning funda utrecht

opvallende woning utrecht te koopwoning stad utrecht centrum