Goede actieseries op Netflix

Netflix staat garant voor een arsenaal aan dikke action-packed series. Ook staat er aardig wat rommel op, dus om die twee van elkaar te onderscheiden hebben we hier alvast vijf actieseries op Netflix die je waarschijnlijk in een ruk gaat uitkijken. We kunnen wel stellen dat dit onderhand klassiekers zijn op de Amerikaanse streamingdienst.

Shooter

Shooter is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007. In de show vertolkt Ryan Phillippe de hoofdrol als Bob Lee Swagger, een gepensioneerde sluipschutter die in afzondering leeft. Hij wordt weer actief nadat hem gevraagd wordt om het leven van de president te beschermen, die doelwit is van een moordpoging.  De mysterieuze Bob Lee is de aangewezen persoon om dit fiasco te voorkomen. Maar alles gaat niet volgens plan en al gauw wordt hij van de moord beschuldigd. Het derde seizoen moest helaas flink inleveren wegens een gebroken been van hoofdrolspeler Ryan Phillippe, wat er eveneens voor heeft gezorgd dat er geen vierde seizoen gaat komen.
(IMDb: 7.5)

 

Breaking Bad

Zelfs als je deze serie nog niet hebt gezien, heb je de naam Walter White vast wel eens voorbij horen komen. De oud-scheikunde leraar heeft kanker en is ongeneeslijk ziek. Nu ook het financiële plaatje rap achteruitgaat, besluit hij er wat aan te doen. That’s right, hij gaat crystal meth koken. Samen met zijn partner Jesse Pinkman – die ‘ie af en toe wel door de kamer wil rammen – raakt hij steeds dieper verzeild in het criminele circuit. Naarmate de productie van het blauwe goedje steeds groter wordt begint zijn gezin eronder te lijden. Als je geen genoeg kunt krijgen van deze serie kun je ook gaan beginnen aan Better Call Saul en El Camino: A Breaking Bad Movie.
(IMDb: 9.5)

 

Narcos

In Narcos komt het indrukwekkende verhaal van de beruchte Pablo Escobar aan bod. De serie sleurt je mee naar het gewelddadige Colombia tussen de jaren ’70 en ’90 waar corruptie, cocaïne en bruut geweld aan de orde van de dag zijn. De ‘War on drugs’ is in volle gang. De kartels worden daarentegen steeds gewelddadiger, zowel naar elkaar als tegen de bevolking. De Amerikaanse DEA-agenten werken samen met de locale politie om de drugsbaron en zijn kartel op te rollen, maar zoals je weet gaat dat niet zonder slag of stoot. “Plata o plomo!”
(IMDb: 8.8)

 

Prison break

Als fervente Netflix-kijker kan je het eigenlijk niet maken om deze topserie over te slaan. In Breaking Bad wordt Lincoln Burrows opgesloten in de Fox River gevangenis voor een moord op vice-president van Amerika. Zijn broertje Michael Scofield gelooft niet dat hij schuldig is en probeert hem hier koste wat het kost uit te halen. Hij pleegt een nep-bankoverval en laat zich ook opsluiten in dezelfde gevangenis, waar zijn broer zijn executie afwacht. Samen belanden ze in een rollercoaster van emoties, raken ze in contact met hele leipe gasten en maken ze knotsgekke complotten mee. Met een ijzersterkte cast en een verhaal dat je constant op het puntje van je stoel houdt is dit het kijken meer dan de moeite waard. Een al-time klassieker onder de actieseries op Netflix.
(IMDb: 8.5)

 

Vikings

Vikings volgt de avonturen van de bloeddorstige Vikingkoning Ragnar Lothbrok. Het begint allemaal kleinschalig in zijn kleine dorpje tussen de fjorden, waar Ragnar opgroeit als simpele boer, maar dat zal hij niet voor altijd blijven. Langzaamaan begint hij steeds meer macht te krijgen. Dat leidt tot rooftochten naar andere delen van de wereld om zijn koninkrijk verder uit te breiden. Dat gaat gepaard met epische veldslagen, meedogenloze rooftochten en offers aan de goden. De serie loopt helaas op z’n eind, maar dat is geen rede voor verdriet, want er komt een vervolg aan onder de titel ‘Valhalla‘.
(IMDb: 8.5)