John Goodman ging voor een nieuwe levensstijl

Zo’n tien jaar geleden vertelde John Goodman tijdens een interview met David Letterman dat hij 180 kilo woog en hier graag iets aan wilde doen. In 2017 kwam dezelfde vraag weer naar boven tijdens een interview. Hier antwoordde hij op: “Vroeger zou ik er drie maanden tussenuit knijpen, zo’n dertig kilo afvallen en daarna weer terug vallen in mijn oude gewoontes. Nu kom ik op een leeftijd dat ik me het niet meer kan veroorloven om stil te zitten, dus ik pak het anders aan.”

John heeft zich zeker aan deze belofte gehouden. Hij is namelijk in totaal bijna 100 kilo afgevallen. Hij reageerde hier ook even snel op: “Het was eigenlijk gewoon een kwestie van controle over porties. ‘Ik heb het niet nodig’ zei ik dan tegen mezelf, maar ik schoof het wel gewoon allemaal mijn mond in.” De acteur besloot dat het anders moest en huurde een personal trainer in die zes keer per week met hem ging sporten. Hij kocht een aantal fitnessapparaten en ging bewust met zijn eten om.

In 2007 besloot John Goodman om te stoppen met het drinken van alcohol. Hij kijkt terug naar de tijd dat hij nog wel dronk: “Ik moest dat jaar een Emmy in ontvangst nemen, maar ik miste de repetitie daarvan, omdat ik erg dronken was. Tegen de tijd dat het zondagochtend was, de grote dag, trilde ik. Ik was nog steeds dronken en trilde gigantisch.”

De acteur had door dat hij niet meer zo kon leven en heeft toen samen met zijn vrouw besloten om zich in een afkickkliniek te laten opnemen. Vandaag de dag voelt John Goodman zich eindelijk goed in zijn eigen lichaam en dat is ook zeker te zien aan hem. Zie hier de waanzinnige before en after beelden: