Headerfoto via

Betere mensen bestaan niet

Als het lijkt of ze je niet wil en haar aandacht voornamelijk aan anderen besteedt, is het belangrijk om je te realiseren dat er geen betere of slechtere mensen zijn. Jij bent niet slechter dan die man waar ze wél op valt. Er zit geen rangorde in de mens en het ene mens heeft een ander ideaal dan de ander.

Ook zij heeft haar onzekerheden

Als je wordt afgewezen kan je daar erg onzeker van worden. Het kan voelen alsof je overal in hebt gefaald en niet goed genoeg bent voor haar. Het is hierin belangrijk dat je je realiseert dat ook zij haar onzekerheden heeft. Dat je wordt afgewezen, betekent niet dat je niet leuk bent. Misschien weet zij ook niet wat ze wil en ligt het niet aan jou als persoon.

Het is nog niet te laat

Bij je eerste paar vriendinnetjes was je waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd over je break-up heen, maar nu zie je het licht aan het einde van de tunnel niet meer. Omdat je nu ouder bent geworden heb je meer besef van tijd en dan kun je bang zijn dat je nooit meer de ware zult vinden. Bij het ervaren van dit gevoel kun je het beste om je heen blijven kijken. Je zult zien dat de relaties van de mensen om je heen ook af en toe in zwaar weer komen en dat ook daar onzekerheden zijn.

Investeer in een sociaal leven

In je twintiger jaren zie je veel vrienden verdwijnen. Vroeger had je een uitgebreid sociaal leven, maar doordat je gefocust was op haar verloor dit zijn prioriteit. Nu zij uit je leven is, zul je merken dat je weer meer tijd kunt investeren in je vrienden. Hierdoor zul je meer leuke dingen gaan doen en meer kansen creeëren om nieuwe contacten op te doen. En wie weet zit de ware er wel tussen.

afwijzing MAN MAN

Foto via

Ga terug naar je eigen stijl

Door je liefde voor haar heb je het een en ander van haar overgenomen. Het kan zijn dat je je eigen stijl in de dingen die je doet wat meer hebt verwaarloosd om aan haar ideaal te voldoen. Nu je geen rekening meer met haar hoeft te houden kun je terug gaan naar je eigen kern. Koop wat nieuws en ga een keer naar de kapper voor een net iets andere stijl. Doe de dingen weer zoals je ze vroeger deed en je zult zien dat het je goed doet.

Koester de herinneringen

Je hebt haar tot op een bepaalde hoogte gehad en jullie hebben veel leuke dingen met elkaar gedaan. Als je terug denkt aan deze herinneringen kunnen er negatieve emoties opkomen. Denk in plaats daarvan, aan hoe leuk het was. Besef dat ook jij een deel van haar leven bent geweest is heel belangrijk. Je zult zien dat je het beter zult kunnen accepteren en dat je trots mag zijn op jezelf.

Kijk om je heen en herontdek je ideaal

Zij leek de ideale vriendin en je wilt nooit meer iemand anders. Dit is een heel logisch gevoel maar je kunt je het beste niet laten afsluiten door je eigen emoties. Probeer om je heen te kijken en je ideaal te herontdekken. Waar iets wordt afgesloten ontstaat namelijk een opening naar de gelegenheid om terug te komen bij jezelf.

Accepteer het verdriet

Als je van iemand houd en dat is niet wederzijds, dan kun je daar nachten wakker van liggen. Je probeert koste wat het kost je verdriet opzij te zetten en verder te gaan met je leven maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het verwerken van verdriet is het belangrijk dat je je verdriet toe laat en accepteert dat je niet lekker in je vel zit. Stop met vechten tegen negatieve gedachten en probeer te accepteren dat jouw verdriet op dat moment een onderdeel is van jou.

afwijzing MAN MAN

Foto via

Hoe je het ook wendt of keert, een afwijzing zal nooit makkelijk worden maar hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter je het zult kunnen accepteren. Zit je al in een relatie maar twijfel je erover of je wel met de juiste persoon bent? Dit zijn 7 tekenen dat je in een slechte relatie zit.