A Perfect Crime vanaf 25 september op Netflix

Drie patroonhulzen, een plastic stoel, een handdoek en een brief waarin de verantwoordelijkheid werd opgeëist. Meer dan dat vond de inspectie niet na de moord op politicus Detlev Rohwedder. De door de Red Army Faction vermoorde politicus stond bekend om het privatiseren van staatseigendommen. Hij werd door veel mensen gehaat, dus de schutter die de politicus op 63 meter afstand heeft neergeschoten kan iedereen zijn geweest. Je ziet het spannende onderzoek in A Perfect Crime op Netflix.

a perfect crime netflix

De perfecte misdaad, hoe dan ook

In 2001 werd bij een DNA-onderzoek een lok haar geïdentificeerd: het was afkomstig van het RAF-lid Wolfgang Grams. Maar dit bewijsmateriaal was niet genoeg om Wolfgang als verdachte van de moord te noemen. Daarmee werd het laatste stukje bewijs geïdentificeerd en kon niemand aangewezen worden als moordenaar van Detlev Rohwedder. Hoe de schutter op zo’n perfecte manier, zonder enig bewijs kon doden, snappen de onderzoekers tot op de dag van vandaag nog steeds niet.

Nog duizenden cold-cases naar A Perfect Crime

Er zijn wereldwijd nog steeds duizenden zaken die onopgelost zijn. Ook in Nederland wordt er ieder jaar nog een lijst met cold-cases gepubliceerd zodat eventuele ooggetuigen zich kunnen melden. Maar net zoals de moord op Detlev Rohwedder zijn er genoeg zaken die nooit opgelost worden. Er worden jaarlijks nog veel petities gehouden door nabestaanden van slachtoffers. Hiermee willen ze om meer rechercheurs vragen, zodat elke zaak de aandacht krijgt die ze verdienen.

Wordt dit de nieuwe top serie op Netflix?

Vanaf 25 september is de nieuwe serie te zien op Netflix. Dan krijgen we te zien wat er nou precies is gebeurd in Düsseldorf en op welke brute wijze de politicus is vermoord. Ook zien we waarschijnlijk hoe Rohwedder herdacht werd, aangezien dit een groot evenement was in Duitsland.

Hou je van spanning, maar vind je horrorfilms nog leuker dan crime-series? Dan zijn deze 10 beste horrorfilms op Netflix misschien wel iets voor jou.