1. Kies een ring die ze leuk vindt
Het is belangrijk om een ring te kiezen die je partner leuk en mooi vindt. Sommige vrouwen geven de voorkeur aan eenvoudig en sierlijk boven iets extravagants. Je wilt er zeker van zijn dat ze de ring mooi vindt en ervan geniet als ze hem draagt. Vraag er dus naar, maar dan op een moment en manier waarop het heel natuurlijk overkomt. Dus kijken jullie samen een film waarin een verlovingsring te zien is? Vraag haar dan wat zij mooi vindt. Zo zal ze niet meteen achterdochtig worden.
2. Een ring die past bij haar levensstijl
Dit is iets waar de meeste mannen niet bij stil staan. Wat doet je partner voor de kost? Is het iets wat ze realistisch kan doen met een gigantische steen om haar vinger? Dat zijn vragen waar je bij stil moet zijn. Je moet uitzoeken of haar baan en levensstijl passen bij een grotere, duurdere ring of juist bij een iets kleinere en gemakkelijke verlovingsring. Dit is een belangrijke stap bij het kopen van een verlovingsring.
3. Een ring met een diepere betekenis
Dit is het punt waar de ring van je oma of je moeder om de hoek komt kijken. Wanneer het een betekenisvolle ring is, maakt het helemaal niks uit hoe duur een verlovingsring is. Het gaat er hier meer om hoe bijzonder het is en of het ook iets is wat ze leuk vindt. Als het ontwerp van de ring iets is wat niet in de smaak zal vallen bij je partner, kan je ervoor kiezen het metaal te laten smelten en opnieuw vorm te geven.
4. Kies niet een ring puur omdat het in de mode is
Dit zou een enorme fout zijn. Als je de perfecte verlovingsring uitzoekt, kom je waarschijnlijk oog in oog te staat met een heleboel trendy ringen. Trends veranderen, maar de ring die je uitkiest niet. Ga voor iets dat samenvat wie ze is, wat ze leuk vindt en een ring die tijdloos is. Ook dit is een belangrijk punt bij het kopen van een verlovingsring.
5. Betaal niet meer dan dat je kan
Je partner weet inmiddels hoeveel je verdient. Als je haar iets over de top en extreems geeft, zal ze zich alleen maar schuldig voelen als ze weet dat je het helemaal niet kunt veroorloven. Bovendien heb je binnenkort ook een bruiloft om te betalen. Het is niet nodig om een mega bedrag aan een ring te besteden.
Wist je trouwens dat er een vuistregel is over hoeveel jij uit moet geven aan een verlovingsring?
6. Denk eerst aan kwaliteit
Nogmaals, dit is een ring die ze voor altijd zal dragen. Echt altijd. Dat betekent dat je niet zomaar iets kunt aanschaffen dat niet erg duurzaam metaal is of afkomstig is van een juwelier die niet van topklasse is. Kwaliteit gaat boven alles. Het is van groot belang.
7. Denk aan de trouwring
De verlovingsring wordt uiteindelijk gedragen met de trouwring. Het moet dus bij elkaar passen. Dit is iets waar niet veel mensen over nadenken, maar wees je ervan bewust. Lees ook over de gemiddelde prijs van een trouwring.
8. Doe wat onderzoek
Ga niet voor de makkelijk weg. Je moet onderzoek doen en niet alleen online of bij de dichtstbijzijnde juwelierszaak. Er zijn winkels die veel te veel vragen voor een ring. Het zou zonde zijn als je dezelfde ring ergens anders voor een paar honderd euro goedkoper kon krijgen. Kijk naar recensies en lees de daadwerkelijk door. Zo gaat het kopen van een verlovingsring gemakkelijker.
9. Kijk ook naar ringen zonder diamantjes
Diamanten zijn de traditionele stenen in een verlovingsring, maar het is niet de enige optie die je hebt. Kijk verder dan je neus lang is. Er zijn mensen die liever iets anders hebben dan een grote diamanten ring. Er zijn zoveel verschillende maar mooie stenen en edelstenen die kunnen worden gebruikt voor een verlovingsring. Vraag desnoods aan je partner wat ze een mooie ring vindt.
10. Kies iets wat jij ook mooi vindt
Naast dat het belangrijk is dat je partner de ring mooi vindt, is het haast net zo belangrijk of jij de ring wel mooi vindt. Als je je goed voelt over de ring en je weet zeker dat je partner hem ook fantastisch zal vinden, dan heb je perfecte verlovingsring gevonden.
11. Weet dat de grootte een probleem kan zijn
Het gebeurt haast zelden dat je de maat van de ring in één keer goed hebt. We leven helaas niet in een film waarbij de ring altijd perfect om de vinger heen glijdt. Het is dan ook niet gek dat je na de verloving weer terug moet naar de juwelier om de ring nauwkeurig op maat te krijgen.
12. Wees niet teleurgesteld als ze niet de grootste fan is
Dit klinkt misschien wat kort door de bocht, maar we willen je de grote teleurstelling besparen. Het is mogelijk dat ze de ring die jij hebt gekozen niet mooi vindt. Dat is niet erg, maar het is wel even een bittere pil om te slikken. Vertel haar dat je het niet erg vindt als ze de ring wil veranderen, maar dat je dit wel graag samen wilt doen. Zo kiezen jullie uiteindelijk samen nog de perfecte verlovingsring.