De populairste recepten online
Mocht jij één van de onderstaande recepten nog niet geprobeerd hebben, dan wordt het misschien eens tijd. Ga aan de slag in de keuken.
1. Bananenbrood
Bananenbrood heeft meer weg van een smeuïge cake dan van een lomp boerenbrood, maar hoe je ‘t ook wendt of keert: deze zoete zonde is erg gemakkelijk te bereiden en het ideale excuus om samen de handen uit de mouwen te steken. Bekijk het recept hier onder.
Ingrediënten voor vier personen
- 2 rijpe bananen
- 250 gram bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 3 eieren
- Een snufje zout
- 2 eetlepels ahornsiroop
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in met boter. Neem twee aparte kommen om je ingrediënten te mengen. In de eerste kom meng je de bloem met het bakpoeder en wat zout. De andere kom bevat alle andere ingrediënten: mix eerst de suiker met de boter. Laat je boter op voorhand even rusten op kamertemperatuur, zo is deze makkelijk op te lossen in het mengsel.
Plet de bananen vervolgens met een vork. Kies in de winkel voor een rijpe tros of laat je bananen thuis enkele dagen liggen. Hoe rijper de banaan, hoe meer smaak deze zal afgeven in je cake. Klop de eieren los en voeg ze toe aan de kom, samen met de ahornsiroop. Mix alles tot een papperige bananenmix.
Giet je beslag in de ingevette bakvorm en laat het 45 minuten bakken in de oven. Prik in de cake om te controleren of deze lekkernij perfect gegaard is. Laat je cake afkoelen en serveer in plakjes.
2. Homemade pizza
Geen pizzaoven in huis? Nog steeds op zoek naar het perfecte recept voor je deeg? Geen paniek: we geven je enkele tips die van je zelfgemaakte pizza een succes gaan maken.
Kies het juiste bloem
Het aanbod in de supermarkt kan soms overweldigend zijn. We raden je aan om voor een kwalitatief merk te kiezen. Blijf weg van massaproductie, een organische en artisanale bereiding zit ‘m in de details, maar zorgt voor een groot verschil in het eindresultaat.
Blijven kneden
Zorg dat je niet te lang of te kort doet over het kneden. Na het mengen van de ingrediënten moeten alle droge delen bloem mooi oplossen. Weersta de verleiding om extra bloem toe te voegen. Het is belangrijk om je te houden aan de verhouding tussen bloem en water die je recept voorschrijft. Is je deeg te plakkerig? Kneed dan een tikkeltje langer. Doe dit steeds door te ‘duwen’, zo oefen je druk uit op het deeg. Door te scheuren trek je de glutenverbindingen uit elkaar.
De kaas is essentieel
De juiste kaas op je pizza is natuurlijk een kwestie van smaak, maar mozzarella is een essentiële toevoeging aan je gerecht. Om zoveel mogelijk vocht te vermijden kun je het best gaan voor koemelk-mozzarella in plaats van buffel-mozzarella.
Tijd voor tomaten
De juiste bereiding van je tomatensaus is van vitaal belang voor je pizza. Je kunt het best ingeblikte pruimtomaten gebruiken. Giet het vocht af en kook de tomatenpulp in de pan met een vleugje olijfolie. Geef dit proces wat tijd totdat de tomaten zijn gekarameliseerd. Voeg het sap toe en reduceer dit tot een consistente massa.
3. Wentelteefjes
Sommigen kennen ze als wentelteefjes, anderen noemen ze verloren brood. Welke naam je de zoete boterhammen ook geeft, het is en blijft een heerlijke klassieker voor jong en oud. Het allerbelangrijkste is dat je een goed recept bij de hand hebt.
Ingrediënten
- 8 sneden oud, wit brood
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 20 gram vanillesuiker
- 1 mespuntje kaneel
- 3 eieren
- 1 klontje boter
- rood fruit of granaatappel om af te werken
Bereidingswijze
Breek de eieren in een grote kom. Voeg (amandel)melk en room toe en klop het los het mengsel los. Voeg de suiker, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed. Proef of de smaak goed zit, voeg meer toe indien het nodig is. Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Zet het vuur zeker niet te hoog, een matig vuur is voldoende. Neem je sneetjes brood en dompel ze apart even in het beslag en bak langs beide kanten tot ze mooi goudbruin zien. Serveer warm met rood fruit, granaatappel of ander fruit naar wens.
4. Chocoladecake
Een niet te missen toevoeging in je kookimperium: recepten voor de chocoladecake. Vooral de zoetekauwen onder ons kunnen niet zonder deze smeulende cake leven. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten
- Boter
- 400 gram chocoladekoekjes
- 250 gram melk
- Baking Soda
Bereiding
Neem een steelpan met een middelgroot formaat en vet deze in met boter. Plaats vervolgens bakpapier op de bodem en zorg dat het goed vastkleeft tegen je pan. Verzamel zo’n 300 gram aan overgebleven koekjes. Dit mag een mix zijn, maar zorg voor een overwegend donkere mengeling door bijvoorbeeld oreo’s te gebruiken. Zo gaat de chocoladesmaak ook tot zijn recht komen. Maal dit een minuut lang tot een fijn poeder.
Voeg 250 gram melk toe en laat je blender zo’n dertig seconden tieren. Doe deze gladde massa in een kom en voeg een halve eetlepel bakpoeder en een eetlepel melk toe. Mix dit goed samen en voeg het mengsel toe aan je ingevette steelpan. Zorg voor een egaal oppervlak en bak het 40 minuten op een laag vuur. Haal het deksel van de pan, snijd de cake los aan de zijkant en plaats een bord op de pan om de cake om te draaien. Verwijder het bakpapier, draai je cake terug en je bent klaar.
5. Dalgona-koffie
Dit Zuid-Koreaanse koffiedrankje werd een absolute hype op sociale media. Maar wat maakt het één van de speciaalste recepten? Laten we beginnen bij het begin: wat is Dalgona nu precies? De naam ‘Dalgona’ komt van het gelijknamige Zuid-Koreaanse karamelsnoepje, want zoals je dus al kunt raden, smaakt het ernaar. Het recept is niets nieuw meer het werd in januari herontdekt door hobbykoks en koffiefanaten van over de hele wereld.
Dalgona-koffie is net iets anders dan wat je van je gewone koffie verwacht. Je kan het best omschrijven als ‘whipped coffee’. Het bestaat voornamelijk uit koude melk gemengd met opgeklopte koffieroom die bijna een pudding-achtige structuur heeft.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels instant koffie
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels kokend water
Roer tot de koffie aangedikt is, en klaar is kees.