Millennials aan de koffie

Over millennials wordt veel geroepen: dat ze zich bijvoorbeeld alleen maar bezig houden met het eten van avocado’s en hele dagen achter hun mobielschermpjes slijten bijvoorbeeld. Nu kan er een nieuwe uitspraak over millennials worden gedaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat millennials meer geld uitgeven aan koffie drinken dan aan sparen voor later. Een behoorlijk opvallende uitspraak. En nee, deze uitspraak is niet gedaan door een zuur persoon van een oudere generatie. Millennials hebben dit zelf toegegeven in een groot interview.

Koffie

Koffie drinken in plaats van sparen

De resultaten over de koffiedrinkers komen uit het “Money Matters” onderzoek. Dit onderzoek, gedaan door SurveyMonkey, ging over gedrag en gewoontes op het gebied van geld uitgeven. Hierbij ondervroeg SurveyMonkey maar liefst 1.900 millennials tussen de 18 en 35 jaar. Wat bleek? Maar liefst 41% van de totale geïnterviewde personen gaf aan meer geld te spenderen aan koffie dan opzij te leggen voor later.

Wij mannen doen het beter

Nu kan er veel over deze uitspraken worden gezegd, maar één ding is alvast erg belangrijk om te weten. Wij mannen zijn namelijk niet de grootste boosdoeners in dit geval. Die 41% is namelijk een combinatie van de uitgaven van de vrouwelijke en mannelijke ondervraagden. Hiervan zei ongeveer 44% van de vrouwen meer geld uit te geven aan koffie en ongeveer 34% van de mannen. We zijn dus in elk geval nog een klein beetje bewuster aan het sparen.

koffie

Besparen

Koffie kopen is dus niet altijd goed voor de portemonnee. Wel zijn er veel positieve gevolgen van koffie drinken voor je gezondheid. We hoeven dus vooral niet te stoppen met het drinken van koffie. Wil je toch wat meer op je uitgaven letten? Dan zijn er gelukkig genoeg tips om geld te besparen. Alvast één tip? Zet eens wat vaker thuis koffie om mee te nemen, in plaats van deze bij een kiosk of winkel te kopen. Zo kan je én koffie blijven drinken én bespaar je geld.