1. Spreek vrouwen in het echt aan

We beginnen deze 6 tips voor een eerste date met een inkoppertje. Om op een eerste date te gaan moet je natuurlijk wel iemand ontmoet hebben. Tegenwoordig is het zo makkelijk om dit via de digitale wegen te doen. Je kunt je aanmelden op een online datingswebsite of -app, maar mensen bestaan natuurlijk ook nog gewoon in het echt. Soms is het juist weer extra leuk om iemand in het écht aan te spreken en ter plekke te leren kennen. Sociale skills heb je namelijk niet alleen in het datingsleven nodig en je kunt deze face-to-face vaardigheden alleen maar leren door er op uit te gaan.

2. Ga op een spontaan avontuur

Doordat we tegenwoordig voornamelijk online leven, is het makkelijk om na een online gesprek te denken om eens in het echt af te spreken en wat te drinken. Toch is het voor een eerste date vaak leuker om eens iets totaal anders te doen. Ga bijvoorbeeld eens op een spontaan avontuur! Kies niet voor een reguliere bar, maar zoek een plek op waar je ook een leuke activiteit kunt doen. Zo heb je ook nog wat te doen tijdens het kletsen. Dit kan helpen om de spanning er af te halen en elkaar ook op een andere manier te leren kennen dan alleen te praten.

3. Ga uit jullie comfortzone

Als je op zoek gaat naar tips voor een succesvolle eerste date zul je vaak tegenkomen dat je iets actiefs moet gaan doen. Maar wat nou als dat je standaard idee is van een eerste date? Ga dan eens uit je comfortzone. Dit kan ook weer van alles zijn. Je hoeft niet meteen iets extreems te bedenken en kunt bijvoorbeeld ook naar een restaurant gaan met een speciale keuken. Ga iets creatiefs doen in plaats van de bioscoop of ga meteen voluit en gezellig karaoke doen. Het zijn juist de momenten waarin je eventjes uit je schulp moet kruipen die uiteindelijk zorgen voor de leukste herinneringen.

6 tips voor een onvergetelijke eerste date

4. Laat muziek een rol spelen

Van alle tips voor een geweldige eerste date heb je deze misschien nog niet voorbij zien komen: probeer iets van muziek te verwerken in je date. Je hoeft niet te op te treden of naar een concert te gaan, maar muziek kan een grote (positieve) impact hebben. Herinner jij je vaak nog welk liedje er speelde tijdens een belangrijke gebeurtenis in je leven? Herinneringen, gebeurtenissen en belangrijke momenten bestaan uit acties maar ook uit zintuigelijke aspecten. Mensen doen eigenlijk niks anders dan allerlei factoren met elkaar associëren. Dit principe kun je natuurlijk zelf ook een beetje toepassen door muziek in je date te verwerken. Zo zal je date tijdens het horen van ditzelfde nummer terug denken aan jullie onvergetelijke eerste date.

5. Neem een leuk cadeau mee

Het lijkt een beetje cliché en dat is het ook met een goede reden: neem een leuk cadeautje voor je date mee. Wederom hoef je niet met een gigantisch groot of duur cadeau aan te komen, maar neem juist iets kleins mee wat veel betekenis heeft. Misschien ben je ergens fan van, ben je net ergens op vakantie geweest of heb je een aandenken waar een prachtige anekdote aan verbonden zit. Zo geef je je dat iets persoonlijks waar je wat over kunt vertellen. Op deze manier heb je ook meteen een ice-breaker en een gesprekspunt om je op weg te helpen. Daarnaast laat je zien dat je attent bent en al van te voren hebt nagedacht, iets wat de meeste mensen zeer op prijs stellen.

6. Laat een goede indruk achter bij haar vrienden

Soms moet je ook eventjes een stapje verder denken. Je weet namelijk al van te voren dat je date het over jou gaat hebben met hun vrienden. Moet je je daarvoor dan helemaal gaan uitsloven? Zeker niet, maar het kan je wel helpen om de situatie vanaf een afstand te bekijken. Wat zouden jouw eigen vrienden zeggen als je jouw gedrag beschreef alsof dat jouw date was? Zijn er dingen waarvan je vrienden zouden zeggen dat het een afknapper is, of juist heel spontaan en leuk? Als je hierover na hebt gedacht kun je hier dus ook een beetje op inspelen tijdens je date. Misschien geeft het je een houvast als je het echt heel spannend vindt. En natuurlijk is het altijd goed om een goede indruk achter te laten.

6 tips voor een onvergetelijke eerste date

Lees ook: 5 grote afknappers op een eerste date.